Terrassa celebrarà la segona edició de la Cursa infantil i juvenil adaptada al Parc de Vallparadís

Les persones participants podran escollir entre les distàncies de 30, 50 i 70 metres

L'Ajuntament de Terrassa i l'entitat solidària Integralia Vallès organitzen la segona edició de la Cursa infantil i juvenil adaptada de la ciutat, que se celebrarà el pròxim 29 d'octubre a les 11 h del matí. Enguany, la cursa es traslladarà al Parc de Vallparadís, a l'espai Vela, una zona molt més àmplia i que facilita l'organització dels diferents recorreguts. A més, amb aquesta nova localització, es contribueix a la integració de la cursa amb un espai emblemàtic per a la pràctica esportiva a la ciutat.

A més, en aquesta edició també s'amplien les franges d'edat, passant a ser de 3 a 21 anys, i es presenta una nova distància disponible. Així doncs, les persones que vulguin participar en aquest esdeveniment podran escollir entre 30, 50 i 70 metres.

Segons ha explicat la tinenta d'alcalde de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans i regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Meritxell Lluís, que la cursa presenti tantes novetats «demostra que la primera edició d'aquest esdeveniment va ser un èxit. I no només pel nombre de persones que hi van participar, sinó també un èxit pel que fa a la inclusió i la igualtat d'oportunitats a la ciutat de Terrassa». A més, ha remarcat que «no es tracta de competir, sinó d'aconseguir trencar barreres a la vegada que compartim amb participants, familiars i acompanyants una estona lúdica i participativa on tothom, sigui de Terrassa o d'altres poblacions, és benvingut a participar».

Enguany, la cursa comptarà amb una nova padrina: la Marta Puig. La terrassenca ha vinculat la seva carrera professional a la defensa dels drets de les persones amb capacitats diverses, creant l'any 2007 el primer equip d'hoquei d'aquestes característiques al FC Barcelona i, posteriorment, la lliga BBVA Hockey Plus, una competició d'hoquei destinada a equips formats per persones amb discapacitat intelectual. Recentment ha rebut el premi EuroHockey com a reconeixement a la feina feta per aquesta competició.

La cursa, que té com a principal objectiu trencar barreres socials i mostrar les capacitats de tothom, és accessible per a infants i joves amb mobilitat reduïda, els quals podran utilitzar tots els suports que necessitin, ja siguin cadires de rodes, caminadors, crosses, gossos d'assistència o persones acompanyants. A més, la cursa no és competitiva, i es desenvoluparà per torns de 3 o 4 participants, agrupats per edats i necessitats de suport similars.

Les persones interessades en participar es poden inscriure trucant al 937 39 70 00 (extensió 3695), escrivint un correu a [email protected] o omplint el formulari que es pot trobar al web municipal: https://www.terrassa.cat/ca/cursa-adaptada.