L'Ajuntament inicia un programa formatiu especialitzat en l'emprenedoria al sector alimentari

«El gust d'emprendre» facilitarà eines i recursos d'utilitat a aquelles persones que vulguin obrir una botiga, un restaurant o elaborar productes alimentaris

L'Ajuntament de Terrassa, a través del servei d'Emprenedoria i Economia Social, posa en marxa un nou programa formatiu i d'acompanyament, sota el nom «El gust d'emprendre», per ajudar a les persones que volen emprendre en el sector alimentari amb l'objectiu de facilitar que les idees de negoci d'aquest sector puguin dur-se a terme amb el màxim de garanties d'èxit.

Es tracta d'un programa sectorial que neix amb l'objectiu principal de donar suport i eines a projectes emprenedors locals com botigues d'alimentació, obradors o iniciatives a l'àmbit de la restauració, en el que s'oferirà formació especialitzada en el sector de l'alimentació i assessorament personalitzat, i que promourà el treball en xarxa per ampliar les sinergies entre els diferents projectes de la cadena de valor d'aquest sector.

La regidora d'Empresa, Maise Balcells, assegura que programes com aquest «permeten que a Terrassa es desenvolupin projectes provinents del talent local, retenint-lo a la ciutat. A més, són propostes que moltes vegades tan sols necessiten d'una petita empenta per iniciar el seu camí». També ha remarcat que «amb aquestes sessions formatives donem resposta a una demanda creixent de consultes sobre el sector que hem detectat darrerament al servei d'Emprenedoria, a la vegada que reforcem un sector imprescindible per cobrir les necessitats mes bàsiques del consum».

El curs, que s'impartirà entre el 17 i 26 d'octubre, es durà a terme en format híbrid al llarg de sis sessions, quatre de les quals seran presencials a l'edifici Vapor Gran, i dues virtuals. El programa, amb places limitades, requereix d'inscripció prèvia i no té cap cost per a les persones participants, que podran sol·licitar un certificat d'aprofitament en assistir a més d'un 80% de les sessions.

Les sessions del curs tractaran sobre els següents continguts:

Hàbits de consum i tendències del sector.

Higiene i seguretat alimentària.

Legislació alimentària vigent, certificacions i etiquetatge.

Sostenibilitat alimentària: Producte local, de proximitat i ecològic.

Màrqueting, comercialització i promoció del producte.

Eines de finançament, ajuts i subvencions.

Networking entre projectes emprenedors i empreses d'alimentació locals.

Per a més informació i inscripcions al programa «El gust d'emprendre» podeu visitar el web www.terrassa.cat/el-gust-d-emprendre.

 

Formació continuada

El Servei d'Emprenedoria i Economia Social ofereix formació de manera continuada al llarg de l'any, amb acompanyament personalitzat i una programació trimestral amb sessions formatives d'interès per a persones emprenedores i per a entitats i empreses de l'economia social. A més, donades les necessitats tan variades del col·lectiu de persones emprenedores, s'ofereix l'opció de fer peticions a la carta, que se sotmeten a votació per a conèixer les opcions més demandades.

Per a consultar el programa formatiu semestral a www.terrassa.cat/formacio-emprenedoria