L'Ajuntament ofereix 300 places de formació professionalitzadora per a la millora de l'ocupabilitat

El programa Formació d'Oferta en Àrees Prioritàries va dirigit a persones desocupades o ocupades inscrites al SOC

L'Ajuntament de Terrassa, a través de Foment de Terrassa, iniciarà aquest mes de desembre la convocatòria «Formació d'Oferta en Àrees Prioritàries» (FOAP), promoguda pel Servei d'Ocupació de Catalunya. Aquest programa consta d'una sèrie de formacions professionalitzadores, la major part de les quals permeten a aquelles persones que les cursen obtenir certificats de professionalitat que acrediten les seves competències en una ocupació determinada. El requisit per a inscriure's és estar donat d'alta al SOC com a demandant d'ocupació, ja sigui per estar en situació d'atur o bé per cercar una millora de feina.

L'objectiu principal d'aquesta convocatòria és donar resposta tant a les necessitats de formació i ocupació de les persones participants, com de les empreses del territori que necessiten personal amb un perfil i coneixements determinats. En aquesta edició s'impartiran 14 certificats de professionalitat, 2 formacions d'anglès i 4 accions complementàries transversals, entre les quals podem trobar cursos sobre confecció i publicació de pàgines web, muntatge i manteniment d'instal·lacions fotovoltaiques, atenció sociosanitària a persones en institucions o serveis auxiliars d'estètica.

Segons la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica i de Projecció de la Ciutat, Núria Marín, «des de l'Ajuntament de Terrassa apostem fermament per facilitar l'accés a la formació de tota la ciutadania, especialment quan d'aquesta acció en poden sortir beneficiades tant les persones com les empreses. Generar perfils especialitzats per a ocupacions prioritàries al territori pot esdevenir una oportunitat per incrementar les contractacions de qualitat i la retenció de talent».

Per a poder realitzar les accions proposades, Foment de Terrassa disposa d'espais homologats pel Servei d'Ocupació de Catalunya a l'edifici de la carretera de Martorell i a l'edifici del Campus Professional Vallparadís, garantint la obtenció dels certificats de professionalitat es duu a terme en òptimes condicions i fent servir el material necessari segons cada tipus de formació i ocupació. A més, també es col·labora activament amb els agents educatius de la ciutat per poder dur a terme algunes d'aquestes especialitats formatives que requereixen d'aules o tallers amb equipacions especials homologades, com és el cas de l'Institut Terrassa, que acull les persones que es formen en elaboració de productes farmacèutics o en serveis auxiliars d'estètica.

Totes les accions formatives que s'ofereixen consten d'una part de formació teoricopràctica i, posteriorment, la realització d'un mòdul formatiu de pràctiques professionals no laborals que permet a les persones estudiants posar en pràctica els coneixements adquirits en un entorn laboral real, a empreses del municipi. El Servei d'Intermediació i Empresa de Foment de Terrassa possibilita aquesta relació entre alumnat i empreses, cercant els perfils més adients per a la realització de les pràctiques, fet que en molts casos facilita la inserció laboral.

La participació als cursos no suposa cap despesa per a les persones seleccionades. Per a dur a terme aquestes accions s'hi destinarà 678.423 euros, a càrrec de la Conferència Sectorial del Sistema de Qualificacions i Formació Professional, del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

A la convocatòria anterior de la FOAP, finalitzada aquest 2022, s'han format un total de 308 persones. D'aquestes, un 99,35% s'han certificat, és a dir, han superat amb èxit el curs formatiu. I d'aquestes, un 28,10% s'han inserit al mercat laboral just després d'acabar la formació.

Es pot consultar tota l'oferta de formació i preinscriure's als diferents cursos a través del web de Foment de Terrassa (www.terrassaocupacio.cat), o bé presencialment a l'edifici ubicat a la Carretera Martorell, 95.