L'Ajuntament iniciarà els treballs per netejar i conservar un tram urbà de la riera del Palau

Es tracta de l'espai situat entre els jutjats i el gual de l'autopista C-58, al seu pas pel barri de la Cogullada

L'Ajuntament iniciarà el proper mes d'octubre els treballs de neteja i manteniment d'un tram de la riera del Palau, al seu pas pel barri de La Cogullada, en una zona compresa entre els jutjats i el gual de l'autopista C-58. Aquest projecte és un dels finançats per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) dins el pla d'ajuts de 2022 per facilitar que els ens locals puguin fer tasques de manteniment i conservació de lleres urbanes de rieres i torrents, amb la finalitat de minimitzar el risc de possibles riuades i millorar, així, el flux de l'aigua en cas d'avinguda. La subvenció atorgada és de 79.682,98 euros.

Les obres per condicionar aquest tram urbà, d'1,49 km de longitud, tenen un pressupost total d'execució de 96.416 euros i un termini de tres mesos. Els treballs consisteixen a retirar la vegetació que obstaculitza el pas de l'aigua, com són els esbarzers, eliminar els arbres morts, erradicar la canya americana, ja que és una espècie invasora, i fer hidrosembra. Aquesta actuació dona continuïtat els treballs que durant l'any passat ha realitzat l'Ajuntament per mantenir en bones condicions de desguàs la llera urbana de la riera del Palau.

El terme municipal de Terrassa, de 70 km², està format per un entramat de rieres i torrents, entre els quals destaquen les dues rieres principals com són la de Les Arenes i la del Palau.

 

Més informació: https://www.terrassa.cat/actualitat-rieres