Terrassa celebra la Setmana Europea de la Mobilitat 2023 amb la tradicional Pedalada Popular

Terrassa es suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat 2023, que sota el lema «Combina i mou-te», es celebrarà la setmana del 16 al 22 de setembre.

Terrassa se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat 2023, que se celebra del 16 al 22 de setembre amb l'objectiu de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

El tema escollit per la Comissió Europea per a aquest any és ‘Eficiència energètica' i el lema és "Combina i mou-te!", que posa l'accent en la intermodalitat i animar a la ciutadania a moure's de manera sostenible i practicar la intermodalitat, en el benefici per a la salut i per al medi ambient.

En aquest sentit, el divendres 15 de setembre al carrer Montserrat i Sant Gaietà tindrà lloc el Park(ing) Day, un esdeveniment anual que es celebra a diverses ciutats de tot el món per reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. El dijous 21 de setembre es durà a terme a la Biblioteca del Districte 5 el taller infantil «Fes-te visible», en el que es crearan reflectors a partir de material reutilitzable. Finalment, el diumenge 24 de setembre tindrà lloc una pedalada popular i el tradicional mosaic humà.

Pel Tinent d'Alcalde de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cardona, «Amb l'organització d'aquesta Pedalada popular, volem sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport ideal per a la ciutat. La bicicleta no contamina, és econòmica, saludable, silenciosa, divertida... i és un vehicle accessible a gairebé totes les edats».

A més, en el context actual d'escassetat de recursos energètics i la necessitat de posar en marxa mesures d'estalvi energètic, torna a prendre rellevància la bicicleta com el vehicle més eficient que existeix, ja que el seu ús no requereix cap aportació d'energia externa.

El mosaic humà en forma de bicicleta que s'ha anat fent des de l'any 2016, i que l'any passat va tenir forma de 100 per posar de relleu que la bicicleta pot circular per la totalitat dels carrers de Terrassa, aquest any tornarà a canviar de forma, una incògnita que els participants descobriran en el mateix moment de dur-lo a terme.

La recepció de les persones participants a l'acte serà a les 10.00h. Posteriorment, a les 10.30 h, es donarà la sortida al recorregut que té una durada aproximada d'una hora i mitja.

La Pedalada, de caràcter festiu passarà per la Rambla, l'avinguda de l'Abat Marcet, la rambla de Francesc Macià, l'avinguda de Jaume I, la carretera de Castellar, l'avinguda de Jacquard, el carrer del Puig Novell i Baldrich, per acabar el seu recorregut a la plaça Nova. L'itinerari està pensat per a ciclistes de totes les edats, tenint en compte que els participants han de poder pedalar durant 8 km.

Pel que fa a les afectacions al trànsit, s'aniran tallant i obrint els carrers del recorregut de la Pedalada en funció de l'assistència.

Més informació sobre la setmana de la mobilitat i les activitats a l'enllaç: https://www.terrassa.cat/setmanamobilitat