Ajuntament de Terrassa i Generalitat coincideixen en la necessitat de protegir el petit comerç

L'alcalde de Terrassa i el conseller d'Empresa i Coneixement s'han trobat avui per abordar temàtiques d'interès municipal, com el comerç i la indústria al territori

En la trobada, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, li ha traslladat al conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, la preocupació del Govern municipal davant la proliferació de grans superfícies comercials que últimament s'estan implantant al terme municipal terrassenc. En aquest sentit, ambdós han coincidit en la necessitat de protegir el petit comerç, peça central del model comercial català.

La d'avui ha estat la primera presa de contacte del Govern municipal amb el nou conseller, i s'ha produït en un clima d'entesa i cordialitat institucional. L'alcalde ha assistit a la reunió acompanyat del tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, i del tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado.

En el decurs de la trobada, l'alcalde ha exposat al conseller la situació actual de la ciutat, fent incís en la privilegiada posició geoestratègica de Terrassa en un territori històricament productiu i industrial, i en una posició de frontissa entre la Catalunya barcelonina i mediterrània i la Catalunya interior. Per això mateix, ha fet també especial incís en la necessitat de millorar les infraestructures -com el tercer carril de la C-58 o l'autovia Orbital B-40- perquè el territori pugui ser més competitiu.

Finalment, Ballart ha tractat amb Baiget l'anunci per part de l'empresa Delphi de tancar la seva planta de Sant Cugat del Vallès. Alcalde i conseller han coincidit en la necessitat de trobar una solució que permeti mantenir els llocs de treball en condicions dignes. Aquesta tarda, l'alcalde de Terrassa ha participat a la trobada d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental a l'Ajuntament de Sant Cugat, amb representants del comitè d'empresa de Delphi, per analitzar l'anunci de tancament de la multinacional i coordinar accions conjuntes per preservar l'activitat productiva i els llocs de treball.