Dispositiu especial per a la Diada de Tots Sants al Complex Funerari Municipal

Funerària organitza diferents activitats al voltant d'aquesta festivitat

Parades de flors al cementiriCom és tradició, l'1 de novembre i els dies previs, el Cementiri Municipal rep desenes de milers de visitants. Per aquest motiu, l'Ajuntament amplia i reforça els seus serveis amb un dispositiu especial. L'empresa municipal Funerària ha previst un dispositiu especial per a facilitar l'accés al recinte i oferir la millor atenció possible a totes les persones que s'acosten al complex funerari durant aquest període. Aquest dispositiu es concreta, principalment, en les següents mesures:

  • Autobús especial gratuït al cementiri el dia de Tots Sants: aquest servei es prestarà l'1 de novembre de 9 a 18 h. L'autobús farà el recorregut de l'L1 des de l'Estació del Nord fins al complex funerari.
  • Ampliació d'aparcament: S'ampliarà la superfície d'aparcament, habilitant-hi la zona est, que normalment està tancada, en funció de les necessitats.
  • Accessos per a vianants: per tal de facilitar l'entrada a les persones que aparquin a la zona ampliada, Funerària ha habilitat l'accés de la Zona Est aquest cap de setmana i ho tornarà a fer divendres, 1 de novembre. Aquest dia també estarà operatiu l'accés al complex funerari pel Camí dels Monjos.
  • Venda de flors i complements: l'àmplia gamma de productes per a la decoració de les sepultures que s'ofereix durant tot l'any s'incrementa aquests dies. Des del passat divendres s'han instal·lat sis parades de flors i complements a la zona d'accés al cementiri, en una carpa facilitada per Funerària.
  • Vehicle adaptat per al transport intern de persones amb dificultats de mobilitat: durant els dies de més visites al cementiri, s'ofereix aquest servei per acompanyar les persones que ho necessitin a la sepultura i deixar-les després novament a l'entrada del recinte. Aquest servei ha funcionat els dos caps de setmana passats i s'oferirà aquesta setmana cada dia fins divendres. L'horari del servei és de 9 a 18 h.
  • Recollida domiciliària per a persones amb mobilitat reduïda: aquest és un servei gratuït que es presta l'1 de novembre de 9 a 18 h a les persones que l'hagin demanat prèviament. Per fer la reserva cal trucar al 900268268 fins dimecres 30.
  • Neteja i ornamentació de sepultures (servei amb reserva prèvia): Funerària ha ofert un 10% de descompte a les persones que l'han encarregat abans del 27 d'octubre.

 

Programa d'activitats

A banda del dispositiu per ampliar el servei, Funerària de Terrassa ha organitzat diferents activitats al voltant de la Diada de Tots Sants:

  • Exposició "Dones al jardí de la memòria". Del 14 d'octubre a l'1 de novembre, les persones que s'acostin al cementiri municipal podran visitar aquesta exposició, que Funerària organitza de manera conjunta amb el Museu de Terrassa. La mostra recull la biografia de deu dones que reposen al cementiri municipal i que, per diferents motius, formen part de la història local. Es pot visitar a l'entrada del cementiri, de 9 a 17.30 h. El passat dia 20 es va organitzar una visita guiada a l'exposició que va omplir totes les places disponibles.
  • Acompanyament musical per Tots Sants: el dia de Tots Sants hi haurà dos punts d'actuació musical per acompanyar la visita al cementiri, entre les 10 i les 13.30 h.
  • Record dels difunts: també el dia 1, el Temple Multiconfessional acollirà dos actes especials. A les 12 h, hi ha programat l'acte d'oració per al procés espiritual de les ànimes que organitza la Comunitat Bahá'í. A les 16.30 h, tindrà lloc la tradicional celebració eucarística en sufragi de les persones difuntes.