El BaumannLab obre la convocatòria anual de beques de suport a la creació

En total hi ha quatre beques amb dotacions econòmiques d'entre 1.200 i 1.800€

Logo del BaumannlabL'Ajuntament de Terrassa, a través del BaumannLab, el laboratori de suport a la creació del Servei de Joventut i Lleure Infantil de l'Ajuntament de Terrassa, ha obert avui dimecres la convocatòria de beques 2019 per fomentar la professionalització dels i les joves creadores, i el desenvolupament de projectes d'arts visuals i processos de creació i producció cultural.

Els projectes es poden presentar fins el 22 de novembre de forma telemàtica a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Terrassa o de forma presencial a les Oficines d'Atenció Ciutadana, així com per correu administratiu al Servei de Joventut.

La convocatòria inclou diferents modalitats característiques específiques:

 

Creació jove: beca de suport a la producció per artistes i projectes d'arts visuals o pensament contemporani. S'adreça a joves de fins a 35 anys que estiguin desenvolupant o vulguin desenvolupar un projecte artístic o proposta cultural vinculada a la creació contemporània. Hi poden optar també entitats o col·lectius d'altres camps professionals. En aquest cas la majoria de membres del grup han de ser menors de 35 anys. Dotació econòmica de 1.800€.

Tàndem: aquesta modalitat proposa la unió de dues (o més) persones, un/a artista consolidat i un/a estudiant, per a que duguin a terme un procés artístic conjunt amb la finalitat de fomentar el treball entre un/a estudiant menor de 20 anys (de batxillerat artístic, cicles formatius, graus universitaris, etc.) i un/a artista consolidat/da o professionalitzat/da. La beca està dirigida a el/la artista, que és qui farà la proposta sobre com dur a terme el procés de treball i l'acompanyament amb l'estudiant. La convocatòria no té límit d'edat i la dotació econòmica és de 1.500€.

Ad cum panis: la beca està dirigida a persones que estiguin interessades en la col·laboració i la dinamització dels processos de creació i producció de projectes d'art que s'emmarquin en la idea d'acompanyament. La proposta es basa en idear i dur a terme activitats i processos de treball que facilitin i enriqueixin el desenvolupament dels projectes dels i les artistes becats i residents al BaumannLab. La convocatòria està destinada a persones menors de 35 anys que tinguin relació amb les arts visuals. La dotació econòmica és de 1.500€ per producció i honoraris i suport material en concepte de col·laboració extern; amb un màxim de 300€.

Projectes d'experimentació audiovisual i art digital: convocatòria per a la investigació o producció en l'àmbit de l'art digital i l'experimentació audiovisual amb l'objectiu de fomentar la creació de projectes d'art digital i interactivitat. Està adreçada a joves de fins a 35 anys o col·lectius on més de la meitat compleixen aquesta condició. Es podrà presentar un projecte individualment o en col·lectiu. La dotació econòmica és de 1.200€.

La comissió de selecció d'aquestes convocatòries està composada per l'artista visual local Sofia Ugarte, el director de L'Escocesa – Centre de Creació, Enric Puig; el coordinador de projectes d'Art Contemporani i Educació de l'Escola d'Art i Disseny de Terrassa, Gabriel Verderi; i personal tècnic municipal dels serveis de Joventut i Lleure Infantil i de Cultura.

 

Altres convocatòries

A més d'aquestes beques anuals, el BaumannLab té oberta de forma permanent la convocatòria de ‘L'Antena' per a propostes expositives, activitats, ús del Medialab i de l'equipament per a desenvolupar una producció artística o per donar suport a un projecte o activitat cultural, així com per a formacions en règim d'acollida o coproducció. Aquesta convocatòria està dirigida a joves de fins a 35 anys i entitats juvenils o d'altres camps professionals sempre i quan les propostes presentades estiguin dirigides o comptin amb la participació majoritària de joves de fins a 35 anys.

 

Segona edició d'Artistes km.0

D'altra banda, el proper 22 d'octubre tindrà lloc la segona edició d‘Artistes Km.0 - Recursos i idees per a la professionalització artística, que en aquesta ocasió està emmarcada en la convocatòria de beques de suport a la creació. En aquesta ocasió, el BaumanLab s'oferirà una xerrada introductòria destinada a obtenir informació i assessorament per a joves creadors pel que fa a premis, beques, residències i estades formatives. La xerrada anirà a càrrec d'Oriol Fontdevila, comissari d'exposicions i investigador en art contemporani, membre de l'equip gestor de la Sala d'Art Jove de la Generalitat de Catalunya.