El Cinefòrum per la Igualtat arriba a la 16a edició amb set sessions al Catalunya al llarg de l'any

El cicle arrencarà el 10 de febrer amb un documental sobre la solteria femenina

Detall del programa del cinefòrumL'Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Polítiques de Gènere, organitza a partir d'aquest mes de febrer la 16a edició del Cinefòrum per la Igualtat, que enguany constarà de set sessions de cinema amb els seus respectius col·loquis al Cinema Catalunya. El cicle es desenvoluparà entre els mesos de febrer i novembre.

La primera sessió estarà dedicada al film documental Singled [Out], de Mariona Guiu i Ariadna Relea, que es podrà veure el proper dilluns 10 de febrer, a les 18.30 h. La pel·lícula aborda diferents aspectes relacionats amb la solteria femenina i amb l'estigma social que aquesta comporta, a través del testimoni de cinc dones majors de 30 anys de diferents ciutats del món. El col·loqui estarà dinamitzat per les mateixes directores de la pel·lícula. La regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, i la regidora de Ciutadania, Teresa Ciurana, intervindran a l'inici del col·loqui.

La resta de sessions s'aniran succeint mensualment, excepte els mesos d'estiu, fins al novembre. Com a novetat, la sessió del 27 d'abril, que presenta el film La historia de Marie Heurtin, s'emetrà en versió doblada i subtitulada en castellà per a persones sordes, i amb audiodescripció per a persones cegues. A més, el col·loqui es farà amb interpretació en llengua de signes.

D'altra banda, la sessió del 27 d'octubre s'emmarcarà en la celebració de la Setmana del Cinema i del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, que organitzen els grups de dones empresàries Womup i Terrassa City of Film UNESCO. En aquest cas, en lloc de projectar-se un únic llargmetratge, la sessió serà una selecció dels millors curtmetratges del primer Concurs de Curtmetratges WomAction.

La imatge que il·lustra el programa d'enguany ret homenatge a l'actriu i productora canadenca Mary Pickford, més coneguda per la seva feina com actriu (fou la primera actriu a guanyar un Òscar al cinema sonor, l'any 1929) que per la seva vessant de productora i empresària, camp en el qual va dur a terme treballs destacables però poc coneguts degut, probablement, a la seva condició de dona.

 

Treball interseccional per la igualtat de les dones

En aquesta edició destaca el treball de forma interseccional entre diferents serveis municipals per establir polítiques d'igualtat. En el cicle d'enguany hi col·laboren els serveis de Ciutadania, LGBTI+, Universitats i l'Oficina de Capacitats Diverses, a més de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, i les entitats Dones de l'Aigua i l'assemblea ecologista La Paparola, l'Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa, i l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa.

El Cinefòrum per la Igualtat ha esdevingut, al llarg d'una dècada i mitja, un referent a la ciutat, com a canal de divulgació i difusió per promoure, reivindicar i sensibilitzar sobre diferents canvis socials protagonitzats per les dones.