El Govern municipal crea un Centre de Serveis per al personal sanitari de la ciutat a l'Hotel Don Cándido

Es posarà en marxa divendres i contribuirà al desenvolupament de les funcions essencials que estan duent a terme els i les professionals

Després de la reunió telemàtica d'avui del Comitè d'Emergència Municipal, el Govern municipal informa de les següents mesures per continuar fent front a l'emergència generada pel Coronavirus: 

 

1.- El Govern municipal crea un Centre de Serveis per a tot el personal sanitari de la ciutat a l'Hotel Don Cándido.

El Govern municipal ha acordat crear un Centre de Serveis per a tot el personal dels centres sanitaris de la ciutat a l'Hotel Don Cándido, a través d'un acord al qual s'ha arribat amb l'empresa i que permet disposar de les 76 habitacions de l'establiment per destinar-les a aquest servei.

El Centre de Serveis per a personal sanitari es posarà en marxa el proper divendres, 27 de març. Permetrà facilitar a tot el personal sanitari que ho desitgi, quan finalitzin els seus torns de treball i abans de tornar a casa el següent:

Dutxes i vestuaris

Espais per a descans
Condicions higièniques adaptades a l'actual situació
Aparcament

Per a l'acollida de professionals de la sanitat dels centres de Mútua i Hospital es tindrà en compte especialment, si cal prioritzar, el nivell de risc laboral de cada persona, així com la vulnerabilitat del seu entorn familiar.

Per altra banda, el nou Centre de Serveis també podrà acollir professionals sanitaris de la ciutat que treballin a centres d'altres poblacions, a través d'un sistema que s'establirà i es comunicarà els propers dies.

Les direccions d'Hospital de Terrassa i Mútua Terrassa establiran, dintre de la seva plantilla, aquelles persones que estan autoritzades a utilitzar el nou servei.

Aquesta decisió respon a les demandes que han fet arribar molts professionals del sector sanitari a l'Ajuntament els darrers dies, per tal de disposar d'un espai que compti amb una sèrie de serveis de gran utilitat quan finalitzen la seva activitat als centres de treball i abans de tornar als seus domicilis.

La creació d'aquest servei ha estat comunicada a les direccions de Consorci Sanitari de Terrassa, Mútua Terrassa i al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.  

Amb aquesta decisió, a més de contribuir al desenvolupament de les funcions essencials que tenen encomanades totes i tots els professionals de la sanitat, l'Ajuntament ret també reconeixement i expressa el seu agraïment a l'extraordinària tasca que estan fent aquestes setmanes.

Aquesta acció serà coordinada pels serveis municipals de Salut i de Protecció Civil.

 

2.- L'Ajuntament acorda amb el Pàrquing del Passeig que el personal sanitari de Mútua Terrassa hi podrà aparcar gratuïtament les 24h del dia

L'Ajuntament ha arribat a un acord amb el Pàrquing del Passeig (Passeig del Comte d'Ègara, 11) per tal que el personal sanitari de Mútua Terrassa pugui estacionar-hi els seus vehicles gratuïtament les 24h del dia. L'Ajuntament autoritzarà, excepcionalment, l'obertura del pàrquing en aquest horari.

Aquesta mesura entra en vigor avui a partir de les 19 h.

 

3.- El Govern municipal ordena el tancament de totes les fonts de les places i espais públics de la ciutat

El Govern municipal, amb l'objectiu de reforçar les mesures de prevenció que s'han adoptat els  darrers dies, ha decidit ordenar el tancament de totes les fonts de les places i espais públics de la nostra ciutat, excepte les de les àrees de lliure circulació de gossos que funcionen de manera independent. No obstant, en el cas de les àrees situades dins el Parc de Vallparadís –la del Torrent Monner i la de Les Hortes del Frares- sí que es veuran afectades perquè els comptadors que els donen subministrament són els mateixos que donen aigua a les fonts d'aigua potable.

La zona de lliure circulació de gossos del Parc de Vallparadis sud, a Can Jofresa, continuarà tenint servei d'aigua.

 

4.- Es posa en marxa la distribució de les targetes moneder i talons per a les famílies que tenen beques de menjador

Avui ha començat la distribució de les targetes moneder i els talons per a les famílies que tenen beques de menjador. Aquest matí han arribat les targetes a l'Ajuntament i la distribució ha començat immediatament. Es tracta de 4.531 targetes moneder, que corresponen a les beques de la Generalitat, i 340 talons que corresponen a les que atorga l'Ajuntament.

Les targetes i talons les estan distribuint equips de Creu Roja als domicilis de les famílies. Per tal de dur a terme el repartiment amb garanties, es demanarà a les persones que quan rebin les targetes s'identifiquin adequadament, encara que no caldrà signar cap rebut per motius de seguretat sanitària. El repartiment es farà amb totes les condicions d'higiene i seguretat que la situació requereix.

Les targetes venen carregades inicialment amb 40 € i es recarregaran telemàticament en funció de si s'allarga la situació de tancament de les escoles i mentre duri la situació de confinament. Els talons de l'Ajuntament són també de 40€ i es tornaran a distribuir si s'allarga la situació.  

Els Serveis Socials municipals tenen a disposició de les famílies un telèfon d'atenció per possibles dubtes o preguntes relacionades amb les beques. És el 93 736 66 95, i està operatiu de dilluns a divendres, de 10 a 12 h.  

 

5.- Donació a El Rebost de 1.500 quilos d'aliments que haurien estat destinats a dinars a centres educatius en situació de normalitat

Les empreses que gestionen el servei de menjadors de les escoles (SERHS) i de les escoles bressol i escoles d'educació especial (SERUNION) han fet donació avui a El Rebost de més de 1.500 kilos d'aliments, que haurien estat destinats als dinars als centres educatius si el curs estigués continuant amb normalitat. 

El Govern municipal agraeix aquest gest de les dues empreses, que contribueix a minimitzar el malbaratament alimentari, i a la vegada aporta recursos per al centre de distribució social d'aliments, un servei promogut per l'Ajuntament i gestionat per la Creu Roja i que atén a persones en situació de vulnerabilitat.

 

6.- El Servei d'Ocupació de l'Ajuntament dona suport en la selecció de personal per als hospitals i centres geriàtrics de la ciutat

El Servei d'Ocupació de l'Ajuntament de Terrassa, gestionat per l'empresa municipal Foment de Terrassa, SA, està treballant directament amb l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa, amb el Consorci Sanitari de Terrassa i amb centres geriàtrics de la ciutat per donar resposta a la necessitat de contractar personal de forma urgent arran de la situació d'emergència sanitària provocada per la pandèmia del Coronavirus.  

El Servei d'Ocupació a data d'avui ha rebut 402 candidatures, de les quals ha seleccionat 8 persones graduades en medicina, 10 personal d'infermeria, 66 auxiliars de clínica, 11 persones zeladores, 30 gerocultores i 16 persones formades en neteja hospitalària. En total, 141 persones que ha derivat als centres hospitalaris i geriàtrics de Terrassa.

La selecció de personal s'està fent a través d'entrevistes telefòniques o per vídeo conferència. Per a l'obtenció de les persones candidates, el Servei d'Ocupació municipal ha demanat la col·laboració a centres educatius, col·legis professionals, mitjans de comunicació i altres borses de treball de promocions econòmiques de municipis veïns. La publicació de les ofertes es fa a través de les xarxes socials, així com a través de la borsa de treball del Servei d'ocupació de l'Ajuntament www.terrassaocupacio.cat.

També s'estan gestionant ofertes que no corresponen al sector sanitari, sinó a l'alimentari. Entre les ofertes publicades destaquen les de personal per a secció fruiteria, carnisseria i caixa de supermercats.

L'última setmana, i fins al dia d'avui, 105 empreses han contactat amb Foment de Terrassa, SA, per consultes o per detecció de necessitats de perfils professionals,

190 persones s'han donat d'alta a la borsa de treball i diàriament es revisen les sol·licituds, gestionen la seva inscripció i es validen les dades telefònicament, per acabar el tràmit d'inscripció al registre i a la borsa de treball.

 

7.- Canal Terrassa TV potenciarà la programació infantil i juvenil

El Govern municipal ha valorat positivament la proposta de Canal Terrassa TV (Societat Municipal de Comunicació) per tal de potenciar la programació infantil i juvenil a la televisió i a les xarxes locals.

Dintre d'aquesta programació s'emetran els espais:

" QUÈ FAIG AVUI PER SOPAR" (TV) Amb Ada Parellada. Producció: Betevé. • "PICALLETRES" (TV i RÀDIO MUNICIPAL) Concurs. Producció: Produccions Audiovisuals Antàrtida, amb la col·laboració de la Xarxa de Comunicació Local de Catalunya i el suport de l'Institut d'Estudis Catalans.

"OH MY GOIG" (TV) Producció: Betevé. Premi per a la Diversitat en l'Audiovisual a la Categoria Televisió.
"DIBUIXACONTES" (TV) Producció: Betevé.  
"CORONACONTES", AMB MARIONA TOMÀS (XARXES SOCIALS)
"ENTREVISTES D'ORIOL CARRERAS" PER SKYPE (TV i XARXES SOCIALS)

També s'emet, des d'avui, un nou espai: "Ens quedem a casa", produït per la XAL (Xarxa Audiovisual Local), amb recomanacions culturals, consells d'activitat física, entrevistes...

En aquests moments, Canal Terrassa TV està treballant per oferir nous espais i programes especialment adreçats al públic infantil i juvenil.

L'Ajuntament de Terrassa situa, dintre de les funcions importants dels serveis públics en el context de l'actual crisi sanitària, l'oferta d'activitats culturals, formatives, d'entreteniment i de benestar de la ciutadania.