El Ple municipal aprova per unanimitat el nou Pla Director de Cooperació de Terrassa

El document estableix les principals línies estratègiques i impulsa el lideratge de les polítiques públiques en coordinació amb les entitats del territori

Cooperació InternacionalEl Ple de l'Ajuntament de Terrassa ha aprovat avui, per unanimitat, el nou Pla Director de Cooperació al Ple municipal. Aquest pla, el tercer que s'ha elaborat a la ciutat, s'ha definit amb la participació de les entitats que participen al Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional de Terrassa, institucions i agents que treballen al voltant de la cooperació amb el Sud i l'educació per a la ciutadana global.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Teresa Ciurana, considera que «el pla constitueix una reorientació estratègica que dona continuïtat a aportacions de l'anterior document, compassant-les amb els ritmes i les possibilitats reals del municipi: l'enfocament de gènere basat en drets humans, la transversalitat de la política de cooperació o la incorporació de les capacitats existents a la ciutat». D'altra banda, també va en la línia de l'Agenda 2030 com a referent internacional en polítiques públiques de desenvolupament.

Un dels punts claus del nou pla és el d'atorgar un major lideratge a les polítiques públiques de cooperació de l'Ajuntament, que ha de permetre una coproducció entre les entitats especialitzades de la ciutat i el consistori. Les principals estratègies que es desplegaran amb aquest nou Pla director aniran emmarcades en tres objectius generals:

1. Donar suport al desplegament dels drets humans i el desenvolupament sostenible.

2. Impulsar una ciutadania crítica i activa davant els reptes globals, que participi i es mobilitzi amb la societat civil organitzada.

3. Afavorir la coherència de polítiques i la producció col·lectiva i transversal de la política de cooperació

Una de les línies a destacar del nou Pla Director és el reforç de sectors estratègics per treballar accions de cooperació internacional a Terrassa. Tots ells serveixen per definir les potencialitats de la nostra ciutat en àmbits com la salut visual, el nou model econòmic més sostenible, la comunicació per a la transformació social i el dret a la ciutat. Aquesta línia incorpora també el treball amb organitzacions que, tot i no pertànyer exclusivament al món de la cooperació, han de ser claus en el desenvolupament d'aquestes noves polítiques.