El programa "Mou-te, tu hi guanyes!" enceta una segona edició amb activitats saludables per al 2020

El proper 1 de febrer s'oferirà un tastet de les diferents activitats durant la jornada de cross escolar

Activitat de l'any passatL'Ajuntament de Terrassa torna a impulsar el programa d'activitat física saludable "Mou-te, tu hi guanyes!", de la mà dels serveis municipals de Salut i Esports, i amb la participació d'entitats de la ciutat. La segona edició del "Mou-te, tu hi guanyes" arrenca aquest mes de febrer i s'estendrà amb diferents activitats esportives i saludables fins a finals d'any. La programació del 2020 pretén consolidar i reforçar l'oferta d'activitats, a més d'aconseguir una major difusió entre la ciutadania.

D'entre les principals novetats d'enguany destaca l'ampliació de l'activitat "Parcs saludables" als barris de Can Parellada, Ca N'Anglada, i Ègara, i es continuarà fent al Parc de Vallparadís. Aquesta activitat pretén donar a conèixer i afavorir l'ús dels jocs saludables ubicats als parcs de la ciutat. D'altra banda, s'incrementa la pràctica de marxa nòrdica, degut a la bona acollida que va tenir a l'edició anterior, en què van participar prop d'un centenar de persones. Així, es faran cursos d'iniciació a la marxa nòrdica i, enguany, s'incorpora un grup de passejades de marxa nòrdica pels que ja coneixen aquesta tècnica esportiva i volen seguir practicant-la. També es repetirà l'activitat de Txikung al Parc de Vallparadís, que l'any passat va comptar amb 40 persones participants, amb la novetat que també es farà al Parc de Can Roca. Igualment, segueixen les activitats de Bicidijous, Danses al Parc i Esport en Família. I, finalment, s'incorpora al programa l'activitat "Caminades" que organitzen les associacions de veïns dels barris de Les Fonts i de Can Palet i que consisteix a fer passejades en grup per l'Anella Verda. Totes les activitats són gratuïtes i, amb alguna excepció, sense inscripció prèvia.

Per tal de donar a conèixer les activitats que s'ofereixen al "Mou-te, tu hi guanyes!", el proper dissabte, 1 de febrer, s'oferirà un tastet de diferents activitats que s'inclouen al programa, com són el txikung, la marxa nòrdica, els bicidijous i danses al parc, durant la jornada de Cros Escolar que organitza el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa a la Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa.

Amb el programa "Mou-te, tu hi guanyes!", l'Ajuntament pretén apropar l'activitat física a tota la ciutadania per tal d'oferir l'oportunitat de tenir una vida més saludable. Segons l'Agència de Salut Pública de Catalunya, la inactivitat física és responsable de 3.000 morts anuals a Catalunya, només superada per la hipertensió, el consum de tabac i la diabetis. A més, segons la darrera enquesta de salut a Catalunya, de l'any 2017, el nivell d'activitat física saludable es inferior en els estrats socials més baixos, així com entre les persones amb nivells educatius més baixos. També existeixen diferències entre dones i homes, sent els homes els qui en practiquen més.

Aquestes dades fan palesa la necessitat d'impulsar iniciatives públiques com la del ‘Mou-te, tu hi guanyes!', i és per això que des de l'Ajuntament de Terrassa es fa una forta aposta per l'activitat física saludable, facilitant la seva pràctica a tota la ciutadania.

Trobareu tot el programa i informació relacionada a https://www.terrassa.cat/moute.