Els casals municipals d'hivern acolliran prop de 500 infants i joves durant les vacances escolars de Nadal

L'Ajuntament compta amb la col·laboració de vuit entitats de lleure de la ciutat

plat de sopa de galetsProp de 500 infants i joves participaran en els casals municipals d'hivern organitzats per l'Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb vuit entitats de lleure de la ciutat. El dispositiu començarà el 27 de desembre i finalitzarà el 5 de gener, amb horari de 9 a 15 h. Les vuit entitats que fan casals en aquesta ocasió són l'Esplai Ca n'Aurell, Esplai Tremola de Vilardell, Centre de Lleure Tu Tries, Insoc-Centre d'Esplai Guadalhorce, Esplai La Fàbrica de Can Tusell, Esplai Can Palet, Grup de Colònies de Ca n'Anglada i Centre d'Esplai de Can Parellada.

Els casals s'adrecen a infants i adolescents d'entre 3 i 17 anys. La gran majoria dels usuaris (al voltant de 450) hi arriben derivats pels serveis socials municipals. Es tracta d'infants i adolescents que es troben en situació de vulnerabilitat i que ja disposen de beques durant la seva escolarització i que no tenen garantida la cobertura de les seves necessitats bàsiques alimentàries i educatives durant el període de vacances d'hivern. La resta de places s'ofereixen en obert a la resta de la ciutadania com a recurs normalitzat que permeti conciliar la vida familiar i laboral. Aquestes places no estan subvencionades però s'ofereixen a preus econòmics perquè es tracta d'una activitat sense ànim de lucre.

Aquests casals, doncs, compleixen una funció similar als del mes d'agost, constituint una acció socioeducativa integral a càrrec de professionals del lleure infantil, socialment inclusiva i que cobreix un ampli ventall de necessitats dels infants i joves, més enllà de l'alimentació. L'Ajuntament de Terrassa va posar en marxa els casals d'hivern l'any 2013 i, des de llavors, ha anat implementant millores per consolidar el projecte. Enguany, l'Ajuntament hi ha invertit 65.000 euros.

 

Participació al Juguem

Com ja es va fer l'any passat, el saló Juguem+ obrirà un dia en horari de matí expressament per als infants que participen als casals, per tal que tinguin també l'oportunitat de gaudir d'aquest espai de lleure que cada Nadal s'instal·la a la ciutat. Aquest dia serà el 3 de gener. La iniciativa va comptar l'any passat amb una elevada participació i va ser molt ben valorada per les entitats de lleure i les famílies usuàries dels casals d'hivern municipals.