Funerària continua millorant el servei amb diferents actuacions al Complex Funerari Municipal

El tinent d'alcalde Alfredo Vega ha visitat aquest 27 d'octubre el Complex Funerari Municipal

un moment de la visitaEl tinent d'alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Alfredo Vega, ha visitat aquest 27 d'octubre el Complex Funerari Municipal amb motiu de la diada de Tots Sants i ha pogut conèixer de primera mà les actuacions de millora desenvolupades al llarg de l'any en aquest equipament. Vega ha fet el tradicional recorregut pel cementiri acompanyat de representants dels grups municipals i membres del consell d'administració i de la junta general de Funerària de Terrassa.

Al llarg del recorregut, Vega ha fet la tradicional encesa del pebeter del monument a les víctimes de la riuada del 1962 i una ofrena floral als difunts del darrer any al Temple Multiconfessional. La comitiva ha fet també una visita comentada de l'exposició "El simbolisme de les escultures exemptes", organitzada per Funerària de Terrassa amb la col·laboració del Museu de Terrassa.

 

Inversions per a un millor servei a la ciutadania

Al llarg de 2017, Funerària de Terrassa ha fet inversions en diversos àmbits per a millorar la qualitat del servei prestat a la ciutadania. Les més importants són les següents:

 • Continuació del projecte de millora dels blocs de nínxols del cementiri. Abans de finalitzar l'any s'haurà acabat la rehabilitació d'un total de 3.469 nínxols dels blocs 104, 112, 113, 114, 115, 122, 141, 143 i 145.
 • Renovació de flota: al maig van entrar en servei dos nous cotxes fúnebres 100% elèctrics amb autonomia suficient per fer trasllats de llarga distància. Abans de final d'any s'incorporaran dos més, en aquest cas amb motor de combustió.
 • Col·locació de làmines solars d'estalvi energètic a la façana i les parets laterals de l'edifici del tanatori, per tal de reduir l'entrada de radiació solar i evitar fuites de calor a l'hivern i de fred a l'estiu.
 • Millora de l'accessibilitat dels lavabos de l'edifici del tanatori, per adaptar-los a la normativa vigent en aquest àmbit.
 • Instal·lació d'un bloc de 100 nous columbaris i millora de l'accessibilitat a la plaça de Tots Sants. L'actuació ha doblat el nombre de columbaris en aquesta zona del cementiri.
 • Col·locació d'un mural per al Jardí del Repòs, on es podran posar plaques amb el nom de les persones les cendres de les quals s'han enterrat en aquell jardí.

A banda de totes aquestes millores al Complex Funerari Municipal, Funerària ha posat en marxa aquest mateix mes d'octubre una oficina d'atenció al centre de la ciutat. D'aquesta manera es dóna resposta a una demanda ciutadana, oferint una alternativa cèntrica per fer tràmits relacionats amb la titularitat i el manteniment de la sepultura i amb les taxes del cementiri sense haver de desplaçar-se al complex funerari municipal. Està ubicada al c/Topete, 7, prop dels centres sanitaris i sociosanitaris del Centre, i obre de dilluns a dissabte.

Pels propers mesos està prevista l'entra en funcionament de dos nous forns crematoris per a substituir dos dels tres que funcionen actualment. Els nous forns estan dotats d'un sistema de filtres i són més ecològics i funcionals que els actuals. El canvi comportarà millores en eficiència energètica i impacte ambiental.

També hi ha previst l'arranjament i enllumenat de les jardineres de ferro de l'aparcament del complex funerari.

 

Dispositiu especial de Tots Sants

Com és tradició, l'1 de novembre i els dies previs el Cementiri Municipal rep desenes de milers de visitants. Per aquest motiu, l'Ajuntament amplia i reforça els seus serveis amb un dispositiu especial. Aquest dispositiu es concreta principalment en:

 • Neteja i ornamentació de sepultures (servei amb reserva prèvia): Funerària ha ofert un 10% de descompte a les persones que l'han encarregat abans del 25 d'octubre.
 • Recollida domiciliària per a persones amb mobilitat reduïda: servei gratuït amb reserva prèvia, ofert el dia 1 de novembre, de 9 a 18 h..
 • Venda de flors i complements: l'àmplia gamma de productes per a la decoració de les sepultures que s'ofereix durant tot l'any s'incrementa entre el 20 d'octubre i l'1 de novembre amb parades de flors i complements a la zona d'accés al cementiri. Funerària facilita una carpa als vuit paradistes que s'hi ha instal·lat enguany.
 • Vehicle adaptat per al transport intern de persones amb dificultats de mobilitat: durant els dies de més visites al cementiri, s'ofereix aquest servei per acompanyar les persones que ho necessitin a la sepultura i deixar-les després novament a l'entrada del recinte. El vehicle adaptat va començar a prestar servei el cap de setmana del 14 i 15 d'octubre i després ha estat a disposició de les persones usuàries de forma ininterrompuda des del 21 d'octubre. Funcionarà fins l'1 de novembre i es podrà fer servir de 9 a 18 h.
 • Autobús especial gratuït al cementiri el dia de Tots Sants: aquest servei es prestarà l'1 de novembre de 9 a 18h. L'autobús farà el recorregut de l'L1 des de l'Estació del Nord fins al complex funerari.
 • Ampliació d'aparcament: S'amplia la superfície d'aparcament habilitant-hi la zona est, que normalment està tancada, els dies 28, 29 i 1, i no es descarta fer-ho més dies si cal.
 • Accessos per a vianants: per tal de facilitar l'entrada a les persones que aparquin a la zona ampliada, Funerària habilita l'accés de la Zona Est els dies 28 i 29 d'octubre i l'1 de novembre. L'1 de novembre també estarà operatiu l'accés del Camí dels Monjos.

 

Activitats especials per Tots Sants

 • A banda del dispositiu per millorar el servei, Funerària de Terrassa ha organitzat diferents activitats al voltant de la Diada de Tots Sants:
 • Exposició "El simbolisme de les escultures exemptes": produïda per Funerària de Terrassa i el Museu de Terrassa, en la seva línia de difusió del patrimoni funerari terrassenc. La mostra aplega informació sobre les obres i els artistes, i s'acompanya d'una proposta d'itinerari. Es pot visitar fins l'1 de novembre.
 • Concert "Músiques per al record", a càrrec de la Banda de Terrassa: una de les novetats d'enguany és que el tradicional concert en record de les persones difuntes es trasllada aquest 2017 a l'Auditori Municipal de Terrassa. La Banda de Terrassa interpretarà una selecció de peces clàssiques i contemporànies per a tots els públics. El concert tindrà lloc a les 22 h del 27 d'octubre.
 • Acompanyament musical per Tots Sants: el dia de Tots Sants hi haurà dos punts d'actuació musical, per acompanyar la visita al cementiri, entre les 10 i les 13.30 h.
 • Record dels difunts: també el dia 1, el Temple Multiconfessional acollirà dos actes especials. A les 12h, un acte d'oració per al procés espiritual de les ànimes organitzat per la comunitat Bahá'í; i a les 16.30 h, una celebració eucarística en sufragi de tots els fidels difunts.