L'Ajuntament col·laborarà amb quatre projectes d'ajuda humanitària a Turquia, Síria i Kurdistan

Terrassa Solidària donarà suport a la zona a través de la convocatòria per a projectes d'ajuda humanitària d'emergència

Logo Terrassa SolidàriaL'Ajuntament de Terrassa donarà suport a quatre ONG locals que treballen a Turquia, Síria i Kurdistan per ajudar la població afectada pels terratrèmols que van assolar la zona el passat 6 de febrer.

A través de la convocatòria per a projectes d'ajuda humanitària d'emergència, es destinaran 40.000 euros als quatre projectes presentats, que contemplen l'adquisició de materials diversos com matalassos, mantes tèrmiques, kits de cuina, bidons per transportar i emmagatzemar aigua, lones per resguardar-se de les inclemències, kits d'higiene, paquets nutricionals, medicines i materials mèdics, entre altres accions:

  • Farmamundi: "Intervenció per a l'atenció a població turca i siriana en situació de major vulnerabilitat afectada pel terratrèmol al districte de Pazarcık, província de Kahramanmaras, Turquia".
  • Fundació World Vision: "Suport a Aigua, Sanejament i Higiene per a famílies afectades pel terratrèmol al Nord-oest de Síria".
  • Comitè Català per a les Persones Refugiades (ACNUR): "Emergència Terratrèmols de Turquia i Síria".
  • Creu Roja: "Resposta humanitària a les necessitats urgents de la població afectada pel terratrèmol de Turquia i Síria".

Segons la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Teresa Ciurana, «Terrassa demostra, una vegada més, estar al costat de les persones que més ho necessiten en moments de crisi humanitària, de la mateixa manera que ho va estar amb la població d'Ucraïna quan va esclatar el conflicte armat. Creiem que la col·laboració amb les entitats que treballen directament a les zones afectades és la millor manera d'ajudar. L'experiència ens ha ensenyat que altres formes d'ajuda, com la recollida de materials, no són eficaces i que amb les subvencions directes ens assegurem de donar resposta a les necessitats de cada moment, a banda d'ajudar les economies locals».

L'Ajuntament de Terrassa contribueix a pal·liar els efectes de les crisis humanitàries des de l'any 1992, destinant una part del pressupost del servei de Solidaritat i Cooperació Internacional a l'ajuda d'emergència. Des de l'any 2018, es va crear una convocatòria de subvencions específica per a cobrir les necessitats en les emergències humanitàries, que s'obre al gener i es tanca al desembre.