L'Ajuntament de Terrassa adquireix un tricicle per a portar a la ciutat el projecte "En bici sense edat"

Persones voluntàries passejaran per la ciutat les persones que ho desitgin durant les festes de Nadal

Un tricicle al Raval durant la prova pilot de 2018L'Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Promoció de la Gent Gran, ha adquirit un tricicle condicionat per a portar passatgers, per tal d'implantar a la ciutat la iniciativa "En bici sense edat", que vol retornar la capacitat d'anar amb bicicleta a les persones grans que no poden fer-ho de forma autònoma. Durant les festes de Nadal, el tricicle farà trajectes de demostració per la ciutat i a partir de l'any vinent es desenvoluparà un programa amb les residències de Gent Gran de la ciutat.

"En bici sense edat" és un projecte innovador que va arrencar el 2012 a Copenhague i des d'aleshores s'ha estès per 450 ciutats d'arreu del món, amb més de 1.500 tricicles en servei. Bàsicament, es tracta de fer passejades en tricicle, amb persones grans com a passatgeres i persones voluntàries conduint el vehicle. L'Ajuntament de Terrassa ja va fer l'any passat una prova pilot, amb molt bona acollida, i finalment ha decidit adquirir un tricicle per poder implantar aquest servei de manera estable.

A partir del 20 de desembre, i fins el 4 de gener, s'instal·larà un estand a la plaça del Progrés on hi haurà el tricicle i d'on sortiran les passejades de demostració per a tothom que ho vulgui provar, a càrrec de persones voluntàries. La parada obrirà els dies 20, 22, 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre i el 3 i 4 de gener, de 17 a 21 h, gràcies a la col·laboració de l'associació Bici Terrassa Club (BiTer) i de Biciclot, la cooperativa barcelonina que ha portat a Catalunya el projecte «En bici sense edat» i que comercialitza els tricicles necessaris pel projecte.

Amb el vehicle adquirit, l'Ajuntament posarà en marxa un projecte pilot vinculat a les residències de Gent Gran de Terrassa, per tal que les persones que hi viuen puguin gaudir de l'experiència d'anar en bicicleta. Actualment s'estan ultimant els detalls del projecte, que comptarà també amb la col·laboració del BiTer, i que es presentarà a principis d'any.

"En bici sense edat" és una iniciativa que presenta múltiples beneficis, més enllà del que suposa l'experiència d'anar en bicicleta per a persones que ja no poden fer-ho per elles mateixes. També posa les persones grans en contacte amb el seu entorn, afavoreix el diàleg intergeneracional i contribueix a un model de mobilitat sostenible.

Amb aquesta mesura, el Govern municipal avança en el compliment dels compromisos adquirits amb la ciutadana i recollits al Programa de govern 2019-2023, concretament a l'eix 55 (fomentar la salut i el benestar en la vellesa per afavorir l'envelliment actiu i saludable, el respecte i la inclusió de la gent gran).