L'Ajuntament de Terrassa congela les tarifes del bitllet senzill i la T-Blanca als autobusos urbans

Els pàrquings municipals i de concessió també mantindran els preus el 2016

Autobusos a la Rambla d'Ègara

Els autobusos urbans de Terrassa mantindran els preus el 2016, amb l'excepció de la T-25, que s'apujarà 10 cèntims. Aquesta és la proposta que el Govern municipal ha presentat a la comissió informativa de Territori i Sostenibilitat, celebrada el 14 de desembre, i que elevarà al Ple per a la seva aprovació aquest mes de desembre.

La proposta contempla únicament una pujada de 10 cèntims en el preu de la T-25, la tarja que permet fer 25 viatges, que passa dels 18 € (16,36 més IVA) als 18,10 €. La resta de títols de transport, és a dir, el bitllet senzill i la T-Blanca, no modificaran els seus preus. El bitllet senzill continuarà costant 1,32 € més IVA (1,45 € amb l'IVA actual), mentre que la T-Blanca continuarà costant, segons el nivell de renda, entre 5 i 20 € (amb l'IVA actual). Aquesta targeta unipersonal permet accés il·limitat als autobusos urbans durant tot l'any en determinades circumstàncies d'edat, discapacitat i/o nivell d'ingressos. La revisió de totes tres tarifes, en què dues es congelen i una s'augmenta un 0,56%, dóna un increment del 0,28% de la tarifa mitjana ponderada.

Aquest és el tercer any consecutiu que l'Ajuntament de Terrassa congela les tarifes del bitllet senzill i de la T-Blanca. El bitllet es va apujar 10 cèntims el 2013 (costava 1,35 € el 2012) i des d'aleshores no s'ha apujat. La T-Blanca, que es va crear el 2013, no ha modificat mai les seves tarifes. Per la seva banda, la T-25, l'únic títol de transport que s'apujarà 10 cèntims el 2016,  ha mantingut el preu durant tres anys (18 € el 2013, 2014 i 2015).

 

Els aparcaments públics tampoc s'apujaran

El Govern ha presentat també a la comissió informativa la proposta de tarifes per 2016 dels aparcaments de titularitat municipal o subjectes a concessió administrativa, que mantindran en tots els casos els mateixos preus que el 2015. La proposta de congelació obeeix al fet que l'IPC, que és l'indicador habitual per a revisar els preus, no s'ha incrementat durant el 2015.

Els aparcaments inclosos en aquesta revisió tarifària i que per tant mantindran preus l'any vinent són els següents: Avinguda de Barcelona, Plaça de Lluís Companys, Plaça del Progrés, Plaça del Primer de Maig (municipals), Vapor Ventalló, Portal de Sant Roc, Plaça del Doctor Robert, Plaça Vella i Raval de Montserrat (privats amb concessió administrativa municipal).