L'Ajuntament de Terrassa elabora una guia de recursos esportius per a persones amb capacitats diverses

Prop d'una quarantena d'entitats ha col·laborat en aquesta iniciativa

Campus d'estiu per a persones discapacitadesL'Ajuntament de Terrassa, a través de l'Oficina de Capacitats Diverses i Accessibilitat, ha elaborat una guia de recursos d'esport adaptat per a persones amb capacitats diverses, que recull més de 60 propostes en una trentena de modalitats esportives. La guia, que té format web, es pot consultar a www.terrassa.cat/guia-esport-adaptat.

Les activitats estan agrupades segons el perfil de les persones usuàries, recollint propostes per a persones amb discapacitats intel·lectual i/o del desenvolupament, discapacitat física i/o paràlisi cerebral, discapacitats sensorials i discapacitats relacionades amb salut mental, en disciplines molt diverses i tant de caire especialitzat com inclusiu. La informació, procedent de 37 entitats, clubs, serveis i federacions, inclou dades d'interès per a les persones interessades, com ara el preu, el nivell d'autonomia requerit o l'edat a qui s'adreça cada activitat. Aquesta iniciativa promou el dret a la informació de les persones i les seves famílies, i pretén facilitar-les el camí cap a la pràctica esportiva que més s'adapti a les seves necessitats i preferències. A més, pretén esdevenir una eina de treball per posar en valor i dinamitzar l'oferta esportiva adaptada existent i, mitjançant el treball en xarxa, seguir-la millorant i adequant a les necessitats de la ciutat.

Aquesta acció s'emmarca en l'eix estratègic "Oci, temps lliure, cultura i esports" del Pla local d'Atenció a les Capacitats Diverses i a l'Accessibilitat 2016-2020, i s'afegeix a la recentment publicada Guia de recursos de lleure per a persones amb capacitats diverses, disponible des de l'octubre amb més de 70 propostes de lleure inclusiu i especialitzat. En aquesta ocasió, la guia s'ha elaborat amb la col·laboració de l'Equip d'Assessorament Psicopedagògic (EAP) de Terrassa del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Servei d'Esports de l'Ajuntament  i les entitats de la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat.