L'Ajuntament de Terrassa incentivarà les empreses que contractin joves d'entre 18 i 30 anys

60 persones es podran beneficiar del programa "Fem Ocupació per a Joves"

Façana FomentL'Ajuntament ha posat en marxa una nova edició del programa "Fem Ocupació per a Joves", subvencionat pel Servei d‘Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu per un import de 264.000 euros. L'objectiu d'aquest programa és el de cobrir les necessitats reals de les empreses incentivant la contractació d'un total de 60 joves d'entre 18 i 30 anys que es troben en situació d'atur i, prioritàriament, tenen experiència professional. El programa ofereix una subvenció econòmica a les empreses equivalent al salari mínim interprofessional mensual (645,30 euros) vinculada a una contractació mínima de sis mesos, a més del suport en tots els tràmits documentals derivats de la gestió del projecte.

Aquesta és la segona edició del "Fem Ocupació per Joves". En la darrera edició, que va tenir lloc l'any 2014, fins a un 45% del participants va trobar feina. Segons el tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, "aquest tipus de programes han demostrat ser molt útils a l'hora d'ajudar a millorar el futur laboral dels participants, sobretot tenint en compte l'alta taxa d'atur entre el col·lectiu més jove".

Des de l'Ajuntament s'ofereix als joves terrassencs participants -que han de tenir titulació d'ESO, Batxillerat o un Cicle Formatiu de Grau Mig- l'oportunitat de treballar i formar-se en una professió o en tècniques específiques relacionades amb el lloc de treball a desenvolupar durant un mínim de 120 hores i un màxim de 300 hores. Així mateix, les empreses que hi participin comptaran amb l'assessorament i el suport personalitzat del Servei d'Ocupació local (Foment de Terrassa, SA). La formació vinculada al contracte de treball dels joves participants pretén oferir la qualificació professional com a millora de l'ocupabilitat i l'adaptació a les necessitats del mercat laboral.

El programa "Fem Ocupació per a joves" se suma al projecte "Joves per l'Ocupació", també impulsat des del Servei d'Ocupació local, iniciat a principis d'any, i adreçat a 60 joves d'entre 16 i 25 anys, que participen en el programa de Garantia Juvenil de la Generalitat. Així doncs, entre els dos projectes ja són 120 els joves que es beneficien d'aquestes iniciatives i que rebran formació, tutorització i aprendran un ofici a través d'una contractació laboral.