L'Ajuntament de Terrassa participa a la Setmana Sense Soroll amb un taller obert a tota la ciutadania

L'activitat tindrà lloc el 26 d'abril

Imatge promocional de la Setmana Sense Soroll

L'Ajuntament de Terrassa s'ha afegit a la Setmana Sense Soroll, una iniciativa que promou la Generalitat de Catalunya entre avui dilluns i el proper diumenge, 30 d'abril. El Consistori, a través del servei de Medi Ambient i Sostenibilitat, durà a terme aquest dimecres un taller participatiu en el qual la ciutadania tindrà ocasió d'utilitzar aparells per a mesurar el nivell del soroll a diferents punts de la ciutat.

"Quin soroll fem?" és el títol d'aquesta activitat que es durà a terme entre les 9.30 i les 13.30 h del proper dimecres, i que estarà obert a tota la ciutadania. Les persones que hi vulguin participar utilitzaran un sonòmetre, aparell que mesura la pressió sonora (el que col·loquialment entenem per soroll) i faran dos mesuraments, un en un lloc amb un trànsit intens i un altre en un lloc sense circulació de vehicles. Els participants prendran nota dels valors dels seus mesuraments i els aportaran omplint una fitxa. El punt de trobada per a participar a l'activitat serà el Raval de Montserrat, on es repartiran i recolliran els sonòmetres i les fitxes amb les dades.

L'objectiu d'aquesta activitat és sensibilitzar els participants envers el soroll ambiental, arran les diferències que podran constatar entre uns i altres resultats. De la mateixa manera, amb aquest taller es vol posar de manifest com poden afectar aquests sorolls de la ciutat a la ciutadania.

A més d'organitzar aquesta activitat, l'Ajuntament de Terrassa aprofitarà aquesta Setmana Sense Soroll per a fer difusió de la xarxa de vigilància del soroll de la ciutat. A l'espai urbà de Terrassa hi ha instal·lats set punts de mesura del soroll, en funcionament des de finals de gener. Les dades que recullen aquests punts de control estan a disposició de tota la ciutadania mitjançant la plataforma Sentilo Terrassa (http://sentilo.terrassa.cat/sentilo-catalog-web/). Les persones interessades en aquest tema poden accedir a través de la web a l'evolució dels mesuraments d'aquests dispositius.