L'Ajuntament de Terrassa, reconegut com a referent en transformació digital i govern obert

És la quarta vegada que l'administració local rep un dels Reconeixements de l'Administració Oberta de Catalunya

La regidora Jennifer Ramírez recollint el guardó de l'AOCL'Ajuntament de Terrassa ha estat guardonat amb un dels Reconeixements Administració Oberta 2021, els premis que el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) atorga cada any per distingir les administracions capdavanteres a Catalunya en transformació digital i govern obert en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

La regidora de Presidència, Jennifer Ramírez, ha assistit aquesta tarda a l'acte de lliurament dels reconeixements, que ha tingut lloc aquest dimarts a Llinars del Vallès i ha comptat amb la participació del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró.

Aquests reconeixements, que han assolit la seva setena edició, tenen com a objectiu posar de manifest la feina de les administracions locals i aprendre de les millores experiències per a impulsar conjuntament un país digital i obert. Per determinar els guanyadors, l'AOC té en compte l'índex de maduresa digital de cada administració, que es determina analitzant més de 30 indicadors objectius, a partir de les dades d'ús dels serveis AOC i de l'anàlisi dels webs dels ens locals. Aquests indicadors quantifiquen, entre d'altres, diferents actuacions relacionades amb el registre d'entrada, registre de sortida, gestió interna, contractació, interoperatibilitat, identitat digital, govern obert i normativa i certificacions.

Mitjançant aquesta metodologia pròpia, s'analitzen els 947 ajuntaments i 41 consells comarcals catalans. En funció del nombre d'habitants i la tipologia d'administració, els Reconeixements Administració Oberta distingeixen set categories diferents. L'Ajuntament de Terrassa es troba dins la categoria d'Ajuntaments de més de 50.000 habitants.

L'Ajuntament de Terrassa ja va ser reconegut en les edicions del anys 2015, 2017, 2018 i 2021. El 2018, a més, va rebre el primer premi absolut d'Administració Electrònica ex aequo amb Sant Feliu de Llobregat.