L'Ajuntament de Terrassa treballa durant els mesos d'estiu en el manteniment de les escoles de la ciutat

L'alcaldessa accidental ha visitat avui tres centres que s'estan pintant

un moment de la visita

Com és habitual en els mesos d'estiu, l'Ajuntament de Terrassa està duent a terme diferents intervencions de manteniment als centres educatius públics de la ciutat. Enguany s'han programat actuacions en dotze centres, i s'actuarà també a la seu del servei d'educació, al carrer del Pantà.

Part de les intervencions que es faran a les escoles de la ciutat s'estan duent a terme a través d'un pla d'ocupació municipal que dóna feina a 10 persones. L'alcaldessa accidental de Terrassa, Rosa Maria Ribera, ha visitat avui tres d'aquests centres: l'escola bressol Coloraines i les escoles de primària Enxaneta i Ponent. En tots aquests centres s'esten fent treballs de pintura. Actualment s'estan pintant les aules i els espais comuns. Segons les previsions, amb el curs ja iniciat es faran els exteriors. També s'han programat actuacions de pintura a les ecoles bressol Ginesta i Tabalet. Part d'aquests treballs es faran durant les vacances de Nadal.

El servei d'educació invertirà en aquestes actuacions uns 15.000 € en concepte de material, atès que el cost del personal està cobert pel pla d'ocupació.

D'altra banda, s'han programat vuit actuacions més, a set centres diferents, que encara no s'han pogut licitar perquè l'Ajuntament està pendent de la signatura d'un conveni amb la Generalitat de Catalunya, que és la titular dels centres. Les actuacions programades són les següents:

  • Escola Lanaspa: substitució de la caldera i condicionament de la sala.
  • Escola Bisbat d'Egara: substitució de la caldera i condicionament de la sala a l'edifici d'infantil.
  • Escola Salvador Vinyals: substitució de radiadors de xapa d'acer per alumini.
  • Escola Ramón y Cajal: impermeabilització de la coberta de l'edifici d'infantil i condicionament dels accessos a les cobertes de la resta d'edificis.
  • Escola Font de l'Alba: substitució de les tanques metàl·liques perimetrals
  • Escola Font de l'Alba: condicionar els accessos a les dues cobertes.
  • Escola Pau Vila: substitució de les tanques metàl·liques de tot el centre.
  • Escola Anna Murià: condicionar l'accés a la coberta.

En conjunt, aquestes intervencions suposaran una inversió municipal d'aproximadamant 105.000 €.

A banda de les actuacions al centres d'ensenyament, enguany l'Ajuntament invertirà també en una actuació a la seu del servei d'educació, on el sistema de climatització és molt antic i no està adapatat a la normativa sanitària actual. Aquesta obra es durà a terme durant la tardor.