L'Ajuntament intensificarà la imposició de multes a qui incompleixi les normes de confinament

Les sancions estan fixades per la Llei de Seguretat Ciutadana i poden anar de 601 a 30.000 euros

El Govern municipal anuncia un nou conjunt de mesures per afrontar la fase d'emergència 1 del Pla Municipal  d'Emergència i l'estat d'alarma, acordades en el marc del Comitè de Seguiment d'Emergència reunit aquest matí de manera telemàtica. 

 

1.- L'Ajuntament incrementa la pressió contra l'incivisme i intensificarà la imposició de multes d'entre 601 i 30.000€ a aquelles persones o grups que incompleixin les normes de confinament.

El Govern municipal ha acordat ordenar a la Policia Municipal que intensifiqui les accions policials envers aquelles persones o grups que, malgrat tots els esforços informatius, incompleixen de forma incívica i irresponsable les normes de confinament a la nostra ciutat. Aquesta setmana la Policia Municipal ja ha començat a interposar les primeres denúncies per aquests comportaments. Les sancions estan fixades per la Llei de Seguretat Ciutadana i oscil·len entre 601 i 30.000 euros.

Per altra banda, s'ha creat un dispositiu per tal que diversos automòbils policials dotats de megafonia circulin periòdicament pels carrers de la ciutat informant i vetllant perquè no es produeixin comportaments irresponsables. 

 

El Govern municipal agraeix a la ciutadania l'esforç que en general està fent per tal de complir les normes i restriccions actualment vigents i fa avinent que exercirà amb el màxim rigor totes les potestats legals que li corresponen per tal de fer complir la llei

 

2.- L'Ajuntament demana al Govern espanyol que apliqui restriccions a l'activitat de les empreses i llocs de treball no bàsics, ordenant el confinament de tots els treballadors i treballadores no imprescindibles.

El Govern municipal ha acordat, a la vista de la continuïtat d'activitat en diversos sectors econòmics, demanar formalment al Govern espanyol que prengui les mesures necessàries, amb el màxim rigor i em el menor termini de temps possible, per tal de restringir l'accés als llocs de treball d'aquelles empreses i activitats que no es considerin bàsiques i que no puguin portar-se a terme per via telemàtica.

Aquestes mesures han de garantir per una banda la continuïtat de les empreses i per l'altra la seguretat dels treballadors i treballadores a la nostra ciutat i al país.

El Govern municipal considera que, atesa l'evolució de la situació, és imprescindible ordenar el confinament de tots els treballadors i treballadores no imprescindibles, per tal d'incrementar l'efecte de la resta de mesures que s'han anat adoptant.

En aquest sentit, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha transmès per carta aquesta petició al president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez.

 

3.- L'Ajuntament ajusta lleugerament els horaris del telèfon gratuït 010 a la nit i el cap de setmana

El Govern municipal ha decidit ajustar els horaris del telèfon gratuït 010 en funció de la demanda registrada i passen a ser els següents:

De dilluns a divendres, de 9 a 21h

Festius, de 10 a 20h

Com a referència del volum d'activitat del servei, aquest dimarts s'han atès 1.571 trucades, de les quals 622 corresponien a gestions administratives habituals i la resta a consultes relacionades amb el Coronavirus.

 

4.- A totes les escoles municipals: les famílies no hauran de pagar durant el període de suspensió de les classes

El Govern municipal ha decidit aplicar una exempció de pagament durant el període de suspensió de les activitats escolars, de tal manera que les famílies no hauran de fer cap pagament. La mesura inclou totes les escoles municipals.

 

5.- L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes per fabricar mascaretes i les nombroses propostes solidàries i de voluntariat que li arriben

L'Ajuntament no disposa d'estoc suficient de mascaretes i altres elements de protecció sanitària, tota vegada que estan sota el control estricte del Govern espanyol, que té capacitat fins i tot per requisar-les. Tanmateix, hi ha col·lectius a la nostra ciutat que s'estan organitzant per fabricar mascaretes i altres materials que poden ser d'utilitat en aquesta situació.  

El Govern municipal agraeix públicament aquestes mostres de solidaritat i voluntariat, així com totes les que li estan arribant en els darrers dies, i demana a les persones i entitats que les organitzen que en facin distribució prioritzant els col·lectius més vulnerables i aquelles persones que treballen en tasques d'atenció al públic.  

En qualsevol cas, també es recomana a les persones que puguin utilitzar aquest tipus de mascaretes que tinguin en compte o consultin la seva efectivitat i protecció real. 

 

6.- El Servei d'Ocupació municipal obre una línia de suport als centres sanitaris de la ciutat que cerquen professionals del sector

Foment de Terrassa, SA, l'entitat municipal que gestiona el Servei d'Ocupació municipal, posa a disposició el seu personal per tal de gestionar ofertes de treball que donin cobertura a les necessitats de personal que té en l'actualitat el sector salut. 

Inicialment, les necessitats de personal detectades al sector salut responen a perfils d'infermeria, neteja, geriatria, graduats en medicina, personal zelador i auxiliars de clínica. La ciutadania pot accedir a aquestes i altres ofertes de treball a la pàgina web de Foment de Terrassa, SA: http://www.terrassaocupacio.cat, que continua amb el seu funcionament habitual i amb el personal tècnic municipal treballant amb normalitat, tot i que amb eines de teletreball .

Per accedir a les ofertes cal un registre a la borsa de treball i clicar a l'oferta d'interès. El personal tècnic expert es posarà en contacte amb les persones registrades i derivarà les candidatures adients al centre sanitari corresponent.

Tanmateix, Foment de Terrassa, SA, posa a disposició de la ciutadania i de les empreses un correu electrònic per contactar-hi durant aquests dies en què l'atenció presencial s'ha vist alterada arran de l'estat d'alerta declarat per l'administració central: foment.orientacio@terrassa.cat.