L'Ajuntament millora la xarxa del clavegueram del carrer de la Creu Gran

El projecte, amb un pressupost de gairebé 21.000 euros, afecta al tram entre el carrer de Sant Antoni i el Pont de Sant Pere

El proper dilluns, 25 de gener, s'inicia una actuació de millora de la xarxa de clavegueram del carrer de la Creu Gran, que afecta concretament al tram més proper al Parc de Vallparadís. Aquesta intervenció solucionarà el problema de capacitat i de degradació de les actuals conduccions. L'Ajuntament invertirà gairebé 21.000 euros en aquestes obres, que formen part del programa Terrassa Barris en Marxa de millora de l'espai públic.

En el tram del carrer de la Creu Gran, entre el carrer de Sant Antoni i el Pont de Sant Pere, s'havien detectat deficiències a la xarxa de clavegueram. La insuficient capacitat de les conduccions, que havien quedat obsoletes, i la degradació dels materials pel pas del temps feien necessària la renovació. El projecte, elaborat pels tècnics municipals, inclou la substitució de la xarxa, que estava formada per dos petits col·lectors, un per cada vora del carrer. Això significa que es construirà una nova canalització amb tres pous que permetrà que els habitatges del carrer es puguin connectar individualment a la xarxa municipal. La nova configuració es basa en la col·locació d'un sol tub amb una capacitat adequada a la densitat de població de la zona.

Per l'execució d'aquesta obra és necessari retirar les llambordes actuals del paviment, que després de la seva neteja seran reutilitzades per la pavimentació del carrer. Prèviament, s'hauran de realitzar les excavacions necessàries per a la col·locació del nou tub. D'aquesta manera, la superfície del carrer recuperarà el seu aspecte després dels treballs.

El tram del carrer afectat per l'actuació romandrà tallat al trànsit des del dia 25 de gener fins al 26 de febrer, i serà només accessible pels veïns.

Els treballs s'han encarregat a l'empresa Infraestructures, Serveis i Obres del Vallès, S.L., i compten amb un pressupost de 20.951,39 euros (IVA inclòs). El termini previst per l'execució de l'obra és de quatre setmanes.