L'Ajuntament obre el període de sol·licitud d'ajuts per al menjador escolar del curs 2022-2023

Es podran presentar fins el 13 de maig de forma telemàtica

Imatge menjadors escolarsL'Ajuntament de Terrassa obre el període per a sol·licitar ajuts econòmics per al menjador escolar del curs 2022-2023. La presentació d'aquestes sol·licituds es farà de forma telemàtica del 26 d'abril al 13 de maig, ambdós inclosos.

A partir d'avui dilluns, les famílies que van sol·licitar l'ajut de menjador durant aquest curs escolar rebran un missatge de text al telèfon mòbil amb l'enllaç de l'esborrany de l'ajut, que caldrà revisar de forma detallada i validar-lo, en cas que totes les dades siguin correctes. Si es vol presentar alguna esmena a l'esborrany, s'haurà de fer a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Terrassa.

Les famílies que vulguin tramitar una nova sol·licitud d'ajut per al menjador, ja sigui perquè no han rebut l'esborrany o perquè no n'eren beneficiàries durant aquest curs, ho podran fer a partir de demà, 26 d'abril, i fins el 13 de maig, a través del formulari que també trobaran a la Seu Electrònica. En els casos de noves sol·licituds, serà necessari presentar la següent documentació: DNI, passaport o NIE de l'infant sol·licitant i de les persones progenitores o tutores, així com el número d'identificació de l'alumne/a (IDALU). En cas que les persones progenitores estiguin separades, també caldrà presentar el conveni de regulació amb la pensió d'aliments o compensatòria establerta. Així mateix, també caldrà la presentació de documentació acreditativa en casos d'acolliment legal o en situacions de violència masclista.

Aquests ajuts, que atorga la Generalitat de Catalunya a través del Consell Comarcal del Vallès Occidental, cobreixen des del 70% fins a la totalitat del preu del menjador establert, segons els barems de l'escola pública. Un cop es comuniqui la resolució per a cada família, l'Ajuntament de Terrassa pot complementar fins el 100% els ajuts de totes aquelles famílies que els Serveis Socials municipals valorin i considerin necessari.

En el cas de les famílies monoparentals, l'Ajuntament valorarà cada situació, en cas que l'ajut no hagi estat atorgat per la Generalitat per barems econòmics. Aquests ajuts es van començar a atorgar el 2019, en detectar els Serveis Socials municipals que a la ciutat hi ha un seguit de famílies monoparentals que, tot i superar el límit d'ingressos que estableix la Generalitat, presenten perfils de risc social. Generalment, es tracta de famílies formades per una dona i un o més fills, que superen per poc el límit econòmic.

El tinent d'alcalde de Drets Socials, Noel Duque, recorda que "la igualtat d'oportunitats per a tots els infants de la ciutat és una prioritat per al govern municipal" i que, "amb aquests ajuts, infants i joves de Terrassa que es troben en una situació familiar amb dificultats econòmiques podran optar a gaudir d'un espai educatiu al migdia que, a més, millori la qualitat alimentària".

Durant el curs 2021-2022 s'han rebut un total de 7.634 sol·licituds d'ajuts per a cobrir la despesa de menjador escolar, de les quals s'han concedit 6.322.