L'Ajuntament té a punt el dispositiu per fer front a un eventual descens de les temperatures

S'han distribuït dipòsits de sal en 16 punts estratègics de la ciutat

El Pla de Protecció Civil municipal estableix uns criteris de determinació de riscs que poden afectar la nostra ciutat i que precisen ser tractats individualment, entre ells el risc de nevades i glaçades. El Pla d'actuació per a nevades i glaçades és un document que conté el desenvolupament i l'adequació del Pla Bàsic Municipal per tractar específicament aquest risc i les seves conseqüències en les activitats quotidianes dels habitants de la nostra ciutat. Per això, els serveis públics han preparat el dispositiu per fer front a un eventual descens de les temperatures i possibles glaçades, en cas que canviïn les condicions meteorològiques.

Com cada any en aquestes dates, s'han distribuït dipòsits de sal en punts estratègics de la ciutat. En total, s'han establert setze llocs amb diferents característiques. D'una banda, pel seu ús a les urbanitzacions, s'han habilitat quatre contenidors de 500 litres de capacitat a Can Palet de Vista Alegre, Les Carbonelles, Can Gonteres i Els Pinetons.

D'altra banda, al nucli urbà s'han instal·lat nou punts amb contenidors de 300 litres de capacitat que s'han renovat aquest any. Vuit d'aquestes ubicacions ja són habituals en aquest dispositiu. Es tracta de la plaça de les Magnòlies, la plaça de Can Tusell, al camí dels Monjos, la plaça de la Dona, el carrer de la Rasa, la carretera de Martorell, la carretera de Montcada i la zona del Pont del Gall. A més, aquest any s'ha afegit a més un punt nou, ubicat a la plaça de Joan Santamaria.

Finalment, s'han ubicat sacs de sal a les dependències del Servei de Gestió de l'Espai Públic, a les de Policia Municipal i a un magatzem municipal del carrer de Provença.

Recordem que aquesta potassa s'ha d'utilitzar per als casos de fortes nevades o glaçades i que, evidentment, no és apte per al consum. En cas d'utilitzar-la per desglaçar carrers o carreteres es recomana fer-ho en petites dosis, ja que pot tenir efectes negatius tant pels paviments, com per les plantes i animals.  

A la pàgina web municipal es poden trobar tots els consells per actuar en cas de nevades o glaçades: www.terrassa.cat/com-actuar-en-cas-de-nevades-i-glacades