L'alcalde expressa el seu condol per la mort de Montserrat Ribalta, exregidora de l'Ajuntament de Terrassa

Ribalta va ser la segona regidora de Promoció de la Dona del Consistori

Ribalta en Ball de Plaça de la Festa MajorL'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha expressat el seu condol per la mort, ahir dijous, de Montserrat Ribalta i Jorba, qui va ser regidora pel PSC en el mandat 1999-2003. Ballart ha recordat Ribalta com "una emprenedora compromesa amb la societat i especialment amb el col·lectiu femení, que va trobar en l'artesania una via per a la realització personal i la inserció laboral, i que va abocar tot el seu bagatge i tot el seu compromís en un servei municipal que en aquell moment encara era pioner". El servei de Promoció de la Dona de l'Ajuntament de Terrassa, creat quatre anys abans, va ser el primer d'Espanya.

Montserrat Ribalta i Jorba (Santa Margarida de Montbui, 1948) es va dedicar des de molt jove al món del disseny i l'artesania, creant el 1982 la seva pròpia empresa. A partir dels anys 90 va començar a implicar-se en la inserció laboral de les dones a través de l'artesania. El 1999 va formar part de la llista electoral del PSC a les eleccions municipals com a independent, ocupant el càrrec de regidora de Promoció de la Dona a l'Ajuntament de Terrassa, succeint Rosa Maria Fernández. Paral·lelament, Ribalta va ser també la responsable política de la Societat Municipal de Ca N'Anglada.

A banda de la seva activitat política, Montserrat Ribalta també va col·laborar amb la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora, impulsant la participació de dones en fires d'artesania i moda.