La campanya Fem Estiu 2020 ofereix prop de 200 propostes culturals a tots els districtes de la ciutat

Les temàtiques de la programació van des de la música clàssica a la moderna, passant pel teatre, el cinema, el circ o tallers infantils

Un moment de la roda de premsaL'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha presentat aquest matí la campanya Fem Estiu 2020, amb una programació integrada per gairebé 200 actes que van de la música clàssica a la moderna, passant pel teatre, el cinema, el circ o els tallers de diferents temàtiques culturals, que es podran gaudir a tots els districtes de la ciutat des del 19 de juny fins ben entrat el mes de setembre.

A la roda de premsa, que ha tingut lloc a la Biblioteca del Districte 2, també hi han participat representants de les entitats que han col·laborat amb el Servei de Cultura en la programació del Fem Estiu 2020, concretament de la Casa de la Música de Terrassa, La Xarxa, Tub d'Assaig 7'70, Festival de Titelles Didó, Orquestra de Cambra Terrassa 49, Jazz Terrassa i El Tercer Paisatge.

Durant la presentació, l'alcalde ha destacat el fet que: "ens hem plantejat fer un canvi de "xip" i oferir un concepte d'estiu diferent, de present i de futur, que abraci tots els programes municipals en marxa i que s'obri a totes les entitats i col·lectius que s'hi vulguin acollir. Així, proposem un programa cultural «tot terreny», que arriba a biblioteques, centres cívics, museus i tota mena d'espais repartits per tota la ciutat i a prop de tots els veïns i veïnes".

Ballart ha volgut destacar el clar protagonisme que tindrà el talent i els artistes locals i el fet que el Fem Estiu arribarà a tots els districtes de Terrassa amb una oferta més àmplia, rica i variada que mai i ha remarcat que l'Equip de Govern, "mai deixarà de donar suport a un sector que ara ho necessita més que mai, i que és una importantíssima font de promoció econòmica i de projecció de la ciutat".

Finalment, l'alcalde ha volgut "agrair la tasca de tot l'equip tècnic municipal que en els darrers mesos ha treballat a tota màquina per intentar treure a la llum aquest desconfinament cultural, i també l'esforç d'artistes i entitats, amb els que hem aconseguit reprogramar un bon nombre d'activitats afectades per la pandèmia".

En opinió de la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, amb el Fem Estiu «hem volgut arribar a tota la ciutadania, ja que aquest és el nostre compromís. Per una banda, amb el propi sector cultural, per reactivar-lo, i per l'altre per a totes aquelles persones que estaran aquest estiu a la ciutat, amb un programa que multiplica per quatre el nombre d'activitats respecte altres anys».

Per a Boladeras, es planteja «un nou model per a la ciutat, que integra als col·lectius professionals i es presenta de forma transversal, fent xarxa i en el màxim d'espais de la ciutat, al servei de Joventut, Serveis Socials, Educació i Esports».