L'Ajuntament habilita nous espais d'aparcament exprés gratuït a la rambla de Francesc Macià

Seran 56 noves places que tenen com a objectiu facilitar l'estacionament de rotació i de curta durada per a realitzar gestions als establiments comercials de la zona

Per tal de donar resposta a les necessitats dels comerciants i del veïnat del barri de Sant Pere Nord, el consistori habilitarà noves zones d'aparcament exprés a la rambla de Francesc Macià. Les places se situaran en el vial sud des de la plaça de l'Aigua fins al carrer de Provença, i del carrer de Mossèn Tatcher fins al carrer de Frederic Mompou.

Segons ha explicat la Tinenta d'alcalde de Territori i regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares: "aquesta actuació té com a objectiu facilitar l'estacionament de rotació i de curta durada per realitzar gestions als establiments comercials de la zona". A més, ha afegit: «aquest tipus d'estacionament també facilita les gestions ràpides dels residents i afavoreix que aquests trobin places d'aparcament quan tornen a casa al migdia o al vespre, quan l'àrea exprés ja no funciona".

Així doncs, el vial passarà de tenir 4 places d'aparcament exprés a 56, el que possibilitarà fer un ús més eficient de l'espai d'aparcament evitant vehicles estacionats durant moltes hores o inclús durant dies. Cal tenir present que la rambla de Francesc Macià és un eix comercial important i a més, té molta densitat de serveis que requereixen d'una amplia oferta d'estacionament de curta durada.

Aquesta mesura s‘ha consensuat tan amb l'Associació de Comerciants del barri com amb l'Associació veïnal de Sant Pere Nord. Segons ha declarat el seu president, Jaume Ávalos: «Des de l'Associació de veïns de Sant Pere Nord creiem que la implantació de la zona exprés significarà una millora substancial per al dinamisme de la Rambla Francesc Macià, ja que aquest sistema de rotació gratuït és bo tant per veïns com per comerciants; facilitarà les gestions, les compres i entregues de missatgeria, assegurant un moviment continuat en aquest eix vertebrador del barri. La mesura disminuirà la pressió d'aparcament a la rambla, evitant també estacionaments incívics a passos de vianants o voreres».

Per la seva banda, Mireia Busqué, secretària de l'Associació de Comerciants ha declarat que «Nosaltres com a comerciants del barri estem satisfets amb la proposta i la resolució al problema de l'aparcament. El fet de poder seure juntament amb els veïns i trobar una solució que s'adaptés a les necessitats d'ambdós col·lectius, ha estat molt favorable. Era una tema que ja feia molts anys que cuejava i, gràcies a la trobada amb l'Ajuntament i l'Associació veïnal, hem pogut desencallar la situació».

Les zones d'aparcament exprés estaran en funcionament de dilluns a dissabte de 9h a 13h i de 17h a 21h i el temps d'estada serà d'un màxim de 30 minuts. Fora d'aquest horari, l'aparcament serà d'estacionament lliure.

D'altra banda, l'Ajuntament també ampliarà a la rambla les places reservades per a motocicletes, passant de 24 a 30. D'aquesta manera es vol anar preparant la ciutat per quan es faci efectiva la prohibició d'aparcar aquest tipus de vehicles a la vorera, l'any 2024.

A la rambla de Francesc Macià es mantindran les 10 reserves destinades a la càrrega i descàrrega de mercaderies, les 8 reserves per a persones amb mobilitat reduïda i les 3 places de taxi actuals. A més, es mantindran 78 places d'aparcament lliure.