Un ascensor millorarà l'accessibilitat a l'escola La Llar el proper curs

L'obra suposarà obrir un nou accés a l'edifici i tancar l'actual

Escola Municipal La LlarAmb la voluntat de millorar l'accessibilitat a l'escola municipal La Llar, l'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa un projecte d'intervenció a l'edifici que té com a principal actuació la instal·lació d'un ascensor. Les obres han començat avui i tenen una durada prevista de tres mesos, de manera que s'espera que l'ascensor estigui operatiu per al proper curs. Amb aquesta intervenció, l'escola s'adapta a la normativa en matèria d'accessibilitat, facilitant l'accés i els desplaçaments a tots els usuaris, entre els quals hi ha una proporció significativa de persones grans, i també persones amb mobilitat reduïda.

A més de l'ascensor, la reforma inclourà diferents modificacions de l'edifici, la més rellevant de les quals serà el canvi d'ubicació de l'accés a l'escola. L'actual entrada pel carrer de Sant Isidre, que obliga a pujar escales, es tancarà, i se'n crearà una de nova per la façana que dóna a la placeta de Rosa Puig, situada entre la plaça de Jacint Verdaguer, la seu central de Correus i la mateixa escola. En aquesta façana és on anirà adossat l'ascensor. Amb l'obra, la placeta tindrà una nova funció com a entrada dels estudiants al centre i com a espai d'esbarjo en hores de descans lectiu.

L'ascensor se situarà a l'angle dels dos cossos de l'edifici, que fa forma d'ela, de manera que estarà dotat amb doble desembarcament a 90º, és a dir, permetrà l'accés a l'edifici en dues direccions diferents. L'estructura serà metàl·lica amb parts translúcides, i la il·luminació pròpia de l'elevador reforçarà l'enllumenat de la placeta.

El nou accés a l'escola, que serà més gran que l'actual del carrer de Sant Isidre, es dotarà d'un taulell adreçat al públic per atendre les necessitats del centre en època de matriculació. També s'ubicaran en aquest nou espai la secretaria i la direcció del centre. A altres punts de l'edifici es faran també intervencions per a facilitar l'encaix amb l'ascensor. Entre altres retocs, es modificaran algunes escales dels nivells inferiors i s'eliminarà una escala exterior que actualment es pot veure des de la placeta de Rosa Puig. Les obres s'han adjudicat a l'empresa Voracys S.L. per un import de 180.212,04 €.

Aviat aquestes actuacions per millorar l'accessibilitat de l'Escola de la Llar es completaran amb una adaptació dels lavabos amb el mateix objectiu. El projecte ja està redactat i es troba en fase de licitació.