Una delegació del Líban visita Terrassa per intercanviar experiències sobre protecció civil

Els regidors de Protecció Civil i Solidaritat es reuniran el dia 16 amb la delegació

Logo de Terrassa SolidàriaUna delegació libanesa visita Terrassa aquesta setmana per a intercanviar coneixements i experiències en l'àmbit de la Protecció Civil. La delegació està formada per representants de la Federació de Municipis de d'Al Sahl (regió de la Beqaa Oest) i del municipi de Zouk Mikaël (regió de Kesrouan).

La delegació ha començat aquest 14 d'octubre el seu programa d'activitats. El regidor de Via Pública, Seguretat i Protecció Civil, Xavier F. Rivero, i personal tècnic municipal, acompanyen la delegació durant tot el dia en les seves visites al Centre superior de coordinació i informació de la Protecció Civil (CECAT), a Barcelona; i al Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112, a L'Hospitalet de Llobregat.

Dimarts 15, Rivero i la Regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Teresa Ciurana, dinaran amb la delegació a la Torre Mossèn Homs, on s'ha programat una jornada perquè la delegació pugui conèixer les polítiques de Protecció Civil de l'Ajuntament de Terrassa i els plans d'emergència municipals, així com el paper de la Diputació de Barcelona en aquest àmbit.

El programa de la visita finalitza dimecres 16 amb una visita a les instal·lacions de la Policia Municipal, al matí, i una reunió a l'Ajuntament amb responsables municipals al migdia, en què s'exploraran possibles vies futures de cooperació.

El context actual social i econòmic al Líban, a causa de la crisi dels refugiats sirians, fa que la pressió sobre les estructures municipals sigui molt elevada i que la capacitat de resposta a emergències es vegi molt limitada. Per aquest motiu la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Terrassa, Sabadell i Granollers desenvolupen des del 2016 un programa de cooperació tècnica que vol reforçar les Competències de la Federació de Municipis d'Al Sahl per la promoció de la tranquil·litat publica i la convivència en el context de la crisi de refugiats.