L'Ajuntament prorroga el descompte del 50% a la T-25 fins a finals d'aquest any 2023

D'aquesta manera, el títol de Tmesa es mantindrà a un preu de 9 euros fins el 31 de desembre, el que suposa un cost per viatge de 36 cèntims

Davant l'anunci del Govern de l'Estat informant que prorroga sis mesos més les ajudes a comunitats autònomes i entitats locals per cofinançar els descomptes del 50% dels abonaments i títols multiviatge de transport públic, que caducaven el 30 de juny, l'equip de Govern local ha decidit donar continuïtat a la bonificació del 50% de descompte en el títol de la T-25 al llarg d'aquest segon semestre de l'any.

Segons ha explicat el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cardona: «Aquesta mesura suposa un esforç econòmic que des del Consistori assumim de grat, tenint en compte que es tracta d'un benefici social que considerem necessari en el context de vulnerabilitat social i econòmica en el què ens trobem» Per Cardona a més, aquesta «és una mesura positiva que ens pot ajudar a potenciar el transport públic i fer-lo més atractiu, cosa que suposa un pas més per fomentar la mobilitat més sostenible cap a la que ens hem d'encaminar com a societat».

El govern local portarà al proper ple municipal la ratificació del decret per a poder implementar aquesta mesura amb caràcter retroactiu a 1 de juliol. L'aprovació suposarà que el títol de transport públic urbà T-25 segueixi mantenint-se a un preu de 9 euros, és a dir, un 50% menys del cost estipulat de 18'10 euros, fins al 31 de desembre.

En aquest sentit, i segons especifica el Reial Decret aprovat pel Govern espanyol, aquest assumeix mitjançant subvenció la reducció del 30% del preu del bitllet, mentre que l'Ajuntament serà qui assumeixi el 20% restant. Es preveu així que l'aportació de l'Ajuntament sigui de 270.000 euros.