L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Promoció Industrial, vol sensibilitzar i acompanyar les empreses en el procés d'implantació de tecnologies de la indústria 4.0 que permeten generar processos de fabricació més flexibles i adaptatius, mitjançant eines tecnològiques com a llicència artificial, Big Data, internet de les coses (IoT), la robòtica avançada, la realitat augmentada, el núvol o la ciberseguretat, entre d'altres.


Pla d'acció sectorial de la indústria 4.0

Estem implementant el Pla d'acció sectorial de la indústria 4.0 amb l'objectiu de potenciar a les empreses les tecnologies que conformen la indústria 4.0 a través d'accions que pretenguin:

  • Ajudar a la implantació de les tecnologies 4.0 a les empreses
  • Potenciar la consolidació d'empreses al sector de la indústria 4.0
  • Millorar la competitivitat del personal directiu
  • Detectar nous perfils professionals i garantir el relleu generacional de les professions industrials

 

Creació de xarxes de plataformes digitals sectorials

Potenciem el networking i la visibilitat de les empreses industrials terrassencs a través de diverses plataformes digitals sectorials que pretenen impulsar la participació i col·laboració del teixit empresarial des de la xarxa:


Terrassa Indústria

Posem a l´abast dels agents que conformen el teixit industrial de la ciutat la possibilitat de pertànyer a la plataforma digital Terrassa Indústria. Aquesta plataforma multisectorial municipal neix com a resposta a les necessitats del teixit empresarial de la ciutat amb l'objectiu de generar sinèrgies entre les diferents empreses que conformen les cadenes de valors de sectors tractors industrials com l'alimentació, el tèxtil, la construcció, el químic, la indústria 4.0 i els serveis a la indústria. Un espai virtual on fer networking, amb els objectius d'enfortir el mercat de les empreses generant sinergies a través de la participació en webinars especialitzats i en reptes interempresarials, o incrementant la possibilitat de fer nous negocis amb la publicació de l'oferta de productes.
Per formar part de la comunitat industrial digital més gran de la ciutat, només cal registrar-se a Terrassa Indústria.

 

Cooperatextil

De la col·laboració pública entre els ajuntaments de Mataró, Sabadell, Manresa, Igualada, Terrassa i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i altres agents que conformen el teixit associatiu del sector, de neix Cooperatèxtil, una plataforma de solucions enfocada a afavorir la relació entre tallers, professionals i empreses que componen la cadena de valor del tèxtil. L'objectiu principal és connectar de manera senzilla els diferents agents del sector per facilitar els processos productius a través de la qualitat i el saber fer, tot potenciant la proximitat entre agents del territori.
Si vols formar part d'aquesta comunitat, registra't a Cooperatextil i omple el teu perfil en funció de les teves necessitats, tant si ets demandant com oferint serveis.

 

Open Industry

Aquesta iniciativa neix com a resposta a les necessitats que avui tenen plantejades les empreses per posar-se al dia en els requeriments de la 4a Revolució industrial pel que fa a les tecnologies de robòtica, eines de simulació 3D, integració vertical de sistemes, la indústria de internet de les coses, ciberseguretat, tecnologies relacionades amb el núvol, la manufactura additiva o impressió 3D, la realitat augmentada i les tecnologies relacionades amb el Big Data.

En col·laboració amb els Ajuntaments de Sant Quirze del Vallès, Sabadell, Rubí, Montcada i Reixac i Barberà del Vallès hem creat una comunitat virtual d'empreses industrials 4.0 amb l'objectiu de potenciar la implementació de les tecnologies que conformen aquest tipus d'indústria.

Si voleu formar part d'aquesta comunitat virtual cal inscriure's a través del web Open Industry.

 

 

Amb el suport de:

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels programes de suport al deseenvolupament local: