Els infants de 0 a 6 anys amb trastorns de l'espectre autista poden ser atesos per diferents serveis. En aquesta etapa, el diagnòstic i tractament  es realitza principalment  als  Centres de Diagnòstic i Atenció Precoç (CDIAP) i també són atesos pels serveis de salut, educació, lleure i diferents recursos terapèutics que a continuació detallem:

 

Centres de diagnòstic i atenció precoç (CDIAP)

CDIAP

-Què són? Són els centres de referència per a l'atenció als infants amb  trastorns del desenvolupament o risc de tenir-ne.
 
 -Què fan? Detecció, valoració diagnòstica, tractament, prevenció i docència.
 
-Per a qui? Per infants de 0 a 6 anys.
 
-Cost: gratuït
 
- Com s'accedeix? Directament o per derivació d'algún professional de l'àmbit sanitari o educatiu.
 
- Quants CDIAP hi ha a Terrassa? A Terrassa hi ha dos CDIAP que es distribueixen el territori per arribar a tota la població que els hi correspon:

tornar a l'índex

Educació:

Els alumnes amb TEA poden estar escolaritzats a l'escola inclusiva o bé a les escoles d'educació especial.

Escola

 • Escoles bressol:

A les escoles bressol públiques de la ciutat de Terrassa, el CDIAP Magroc porta a terme un programa específic de prevenció i detecció de trastorns del desenvolupament.

- Més informació: Web de les escoles bressol municipals de Terrassa

 

Tanmateix, a l'Escola Bressol Municipal Tabalet hi ha una aula inclusiva atesa per professionals especialitzats de l'escola El Pi, on l'alumnat de 0-3 amb necessitats específiques de suport està escolaritzat juntament amb la resta d'infants a jornada sencera.

- Més informació: Web de l'EBM Tabalet

tornar a l'índex

 • Escola inclusiva:

Escola InclusivaEls alumnes escolaritzats poden comptar amb diferents mesures i suports: universals, addicionals i intensius. La dotació de suports intensius com els SIEI (Suport intensiu  escolarització  inclusiva)  i/o SIAL (Suport Intensiu d'Audició i Llenguatge)  està distribuïda per diferents centres públics i concertats de la ciutat.

- Més informació:  Web educació Ajuntament

tornar a l'índex

 • Escoles d'educació especial:

Hi poden accedir els infants amb TEA acompanyat de discapacitat intel·lectual. Per accedir a una escola d'educació especial cal una valoració de l'EAP. A Terrassa hi ha dues escoles d'educació especial municipals i  dues de concertades:

tornar a l'índex

 • Equips d'Assessorament Psicopedagògic (EAP):

Els Equips d'assessorament psicopedagògic (EAP) donen suport als professionals d'ensenyament i als centres educatius en la resposta a la diversitat dels alumnes i en relació als que presenten necessitats educatives especials, així com a les seves famílies. 

- Què fan? Mesures i suports educatius, derivacions al CSMIJ, informes i reconeixement de NESE (necessitats específiques de suport educatiu), acompanyament en l'escolaritat,...

- Més informació: Web EAP Terrassa

tornar a l'índex

Salut:

A nivell sanitàri,  els infants amb TEA poden ser atesos tant  des de l'atenció primària com l' especialitzada. 

Metge

 • Centres d'atenció primària (CAP)

- Què fan? Els CAP fan  detecció y seguiment a tots els infants de la ciutat i també prevenció i detecció dels trastorns del desenvolupament. Davant de qualsevol sospita o dubte referent al vostre fill/a, no dubteu en adreçar-vos al vostre pediatra.

- Més informació: Web dels centres sanitaris de la ciutat.

 

 • Targeta Cuida'm

- Què és? És una targeta sanitària que identifica aquelles persones que, per les seves característiques clíniques, necessiten un conjunt d'actuacions diferenciades en la seva relació amb els professionals i els serveis sanitaris amb l'objectiu de millorar l'atenció i el tracte que reben. La poden sol·licitar les persones amb TEA. 

- On es demana? Als centres d'atenció primària (CAP) de Terrassa.

- Més informació: Targeta sanitària Cuida'm

tornar a l'índex

 • Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ)

CAP Rambla

- Què és? És un servei sanitari que pertany a la Xarxa de Salut Mental d'Utilització Pública del Servei Català de la Salut

- Què fa? Realitza funcions de diagnòstic i tractament d'atenció especialitzada a la salut mental i d'assistència psiquiàtrica, psicològica i social en règim ambulatori.

- Per a qui? Per a infants i joves  de 3 a 18 anys

- Cost: Servei públic de salut

- Com s'hi accedeix? Per indicació del pediatre o el metge de família, EAP,...(es pot accedir per indicació d'altres serveis especialitzats dels circuits assistencials o comunitaris)

- Més informació: Web de Salut

 • Unitat Terapèutica d'Hospitalització TEA (UHTEA) de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa:

- Què és? És una unitat suprasectorial, d'hospitalització total, que atén a infants i joves amb TEA que presenten alta complexitat. 

- Què fa? Abordatge terapèutic intensiu, global i multidisciplinari, del nen/a i família.

- Per a qui? Per a infants i joves  de 3 a 18 anys. 

- Cost: Servei públic de salut

- Com s'hi accedeix? Per derivació del referent clínic de la Xarxa de salut mental Infanto-juvenil.

Unitat Terapèutica de dia TEA: Unitat d'hospitalització parcial, inclou programes terapèutics per a infants i adolescents amb problemes associats a l'autisme procedents d´àrees suprasectorials de Catalunya.

- Més informació:  Vídeo Unitat Hospitalització TEA 

tornar a l'índex

Àmbit comunitari

A Terrassa hi ha diferents entitats  que ofereixen  tractaments i serveis complementaris a les intervencions que es realitzen des de altres àmbits. Són un punt de referència i suport social per a les persones amb TEA i les seves famílies. Hi ha associacions, entitats que ofereixen teràpies de suport, lleure específic o intervenció socioeducativa:

logotip de 26 sentits

 • 26 sentits: Realitza activitats terapèutiques i de lleure específiques per a infats i joves amb TEA. Més informació.

 

logo El Cau d'activitats

 • Cau d'activitats: Centre inclusiu obert als infants de 4 a 12 anys i a les seves famílies, en especial atenció a infants amb TEA de mig/alt funcionament (Asperger), AACC, TDAH, Dislèxia i altres trastorns del desenvolupament.  Més informació

 

 • Crespinell: Centre educatiu (atén infants de 3 a 21 anys) especialitzat en TEA i altres trastorns del desenvolupament. Realitza assessorament i suport a infants i adolescents i a les seveslogotip escola crespinell famílies, siguin o no alumnes de  l'escola. També ofereix formació per a famílies i professionals. Més informació.

 

 • TEAcció: Logotip TEAccióEntitat que té com a principal objectiu assessorar i donar suport a les famílies, així com oferir recursos de sensibilització, formació, detecció i atenció psicopedagògica tant a l'infant amb TEA  com al sistema familiar. Més informació

 

 • TEADirAssociació de pares, mares i familiars de persones amb autisme que ofereix atenció individualitzada i tallers terapèutics per a nens, adolescents i adults, i espais de trobada i acompanyament per a les famílies. També realitzen activitats de lleure. Més informació.

 

 • Logotip TEAVallèsTEAVallès: Associació amb més de 10 anys d'experiència amb equip especialitzat i format en el TEA. Ofereix un servei integral per a totes les edats. Realitza intervenció en diferents àmbits adaptant-se a les necessitats de cadascú. En general es realitzen els següents serveis: diagnòstic, intervenció psicoterapèutica i psicopedagògica, grups d'habilitats socials, oci terapèutic,…. Més informació

 

 • Tu Tries: Des de l'Espai Terapèutic s'ofereix atenció des de l'àrea de la Logopèdia, la Psicologia, la Teràpia Ocupacional amb Integració Sensorial. També s'ofereix acompanyament acadèmica mitjançant les sessions de Reeducacions Psicopedagògiques. La metodologia de treball és interdisciplinària i centrada en el nen, nena o jove, la família i el seu entorn. S'ofereix un espai propi a les famílies a través del programa Grups de Suport Familiar. D'altra banda, també es realitzen diferents activitats socioeducatives (Centre Socioeducatiu d'Atenció Diària i Espai Jove) entre setmana. Més informació. 

 

 

 • logotip ultreiaUltreia: Centre terapèutic i de formació especialitzat en TEA i altres trastorns del desenvolupament. Realitzem valoracions diagnòstiques, suport familiar i intervencions individuals i grupals a partir de les pràctiques basades en l'evidència i formació per a famílies i professionals. Més informació.

 

tornar a l'índex

A banda d'aquests recursos específics, els infants amb TEA que ho necessiten, poden realitzar activitats de lleure o esport adaptat. Podeu consultar les nostres guies de recursos per a persones amb capacitats diverses:

tornar a l'índex