Passaport EDUNAUTA

El passaport Edunauta és un projecte d'ampliació d'oportunitats educatives i d'acreditació dels aprenentatges fora escola per a infants de primària, dissenyat per la Fundació Jaume Bofill i la Cooperativa +Educació. Enfocat cap a l'equitat, catalitza la potència educativa del territori des de la voluntat d'ampliar l'horitzó de l'infant i generar itineraris personalitzats, a partir de les 9 competències d'aprenentatge que uneixen temps i espais lectius i no lectius.

A Terrassa, el Passaport Edunauta s'implementa de manera pilot a dues escoles públiques (Roser Capdevila i Joan Marquès Casals) i tres esplais diaris (Esplai Tremola, Grup de Colònies de Ca n'Anglada i Esplai La Fàbrica de Can Tusell), que formen part d'un grup impulsor conjuntament amb l'Institut Jaume Cabré, l'Ajuntament, l'Equip LIC, l'Eina Cooperativa, l'AFA Roser Capdevila i l'AFA Joan Marquès Casals.

Compta amb un passaport físic que els infants ompliran de segells a mida que realitzin activitats d'aprenentatge que permetin destacar 9 competències, anomenades també superpoders: Exploro, Creo, Experimento, Comunico, M'implico, Participo, M'estimo, Decideixo i Somio.

 

Edunauta: activitats a casa

Aquestes activitats estaran dinamitzades per entitats col·laboradores de l'entorn i també persones referents dels infants a l'àmbit privat (família, veïns, amigues...).

Es proposa que aquestes persones referents realitzin diverses activitats relacionades amb experiències a l'aire lliure, l'exploració de les pròpies habilitats i el gust per compartir temps i descobriments amb altres persones.

A finals de curs es preveu un acte de graduació, on els nens i nenes edunautes rebran un reconeixement del conjunt d'aprenentatges realitzats durant el curs.

Propostes EDUNAUTA d'activitats a casa

 

Edunauta: catàleg d'activitats en familia

Aprofita el teu temps lliure per descobrir nous espais edunautes a la ciutat! Escriu al teu passaport quin espai nou has descobert que ha de formar part de la galàxia edunauta.

Busca els teus superpoders amb activitats en família a la Galàxia Edunauta!

Catàleg 2021-2022 d'Activitats en familia

 

 

 

Edunauta: "Toolkits" per a centres i entitats que vulguin ser espais Edunautes

Toolkit Espais Edunautes

Toolkit Edunauta per centres Educatius

 

Acte de Graduació del Passaport Edunauta 2020-2021

Anar a dalt

 

LECXIT

LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. El LECXIT funciona gràcies a la col·laboració dels voluntaris i voluntàries que acompanyen els infants en la lectura amb una tutoria individual per setmana. 

Reportage  sobre  el Programa LECXIT que es duu a terme en diferents centres educatius entre ells l'Escola Sant Llorenç del Munt (Data publicació: 19/04/2018)

Cloenda del Programa LECXIT a l'Institut Terrassa: 79 parelles de joves i nens han incentivat la lectura a través del programa LECXIT (Data publicació: 03/05/2019)

Formació de les persones voluntàries al programa LECXIT (Data  publicació: 25/10/2018)    

Anar a dalt

CROMA

El programa CROMA 2.0 és una iniciativa de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) que promou la vinculació de la UAB amb centres de primària del Vallès Occidental amb presència d'alumnat amb risc d'exclusió social. Es dinamitzen tallers d'impuls a l'aprenentatge en horari extraescolar, a càrrec de voluntariat estudiantil.

Presentació del CROMA a l'Escola Antoni Ubach. (Data publicació: 08/05/2018 al minut: 16:15)

Anar a dalt

Activitats musicals i artístiques a les escoles     

  • Projecte Un Instrument, Un Infant (UIUI)

"Un Infant, Un Instrument" és un projecte de col·laboració entre escoles de primària i l'Escola Municipal de Música - Conservatori de Terrassa per potenciar l'educació musical com a nucli de formació integral de l'alumnat i afavorir la igualtat d'oportunitats educatives.

Activitat de l'UIUI a l'Escola Agustí Bartra conjuntament amb el Conservatori de Terrassa: (Data Esdeveniment: 22/12/2015)

  • Basket Beat

Basket Beat és una metodologia que utilitza la pilota de basquet, el cos i el joc per accedir a experiències artístiques de qualitat i entrenar habilitats per a la vida amb una mirada critica de transformació social.  

"Basket Beat, un nosaltres abans que un jo" (Data publicació: 23/05/2018):              

Mostra final 2018 amb els tres grups de Basket Beat dels Instituts Mont Perdut, Investigador Blanxart i Cavall Bernat conjuntament amb alumnes de grau professional de l'Escola Municipal de Música - Conservatori de Terrassa (Data Esdeveniment: 12/06/2018)

Formació professorat (Data publicació: 26/09/2018)

  • TerraOasi

TERRAoasi 2 és un projecte que posa en relació l'art, la pedagogia i el context territorial.

Veure vídeo (Data publicació: 04/05/2017) 
Veure vídeo (Data publicació: 08/06/2018)

  • Infusions

Veure informació del projecte

Anar a dalt

Patis Oberts

L'objectiu del projecte es afavorir la igualtat d'oportunitats educatives obrint el pati d'una escola per districte entre els mesos d'abril i octubre.
https://www.terrassa.cat/ca/patisoberts

Anar a dalt

Programa "Ser jove després de l'ESO. Tutories d'Acompanyament"

https://www.terrassa.cat/ca/serjovedespreseso

Anar a dalt

Seguiment del Pla Català de l'Esport

Des del PEE es participa en el seguiment de les activitats del Pla Català de l'Esport Escolar, liderat per la Secretaria General de l'Esport i gestionat pel Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa (http://www.ceterrassa.com), dels centres que estan dins el nostre PEE.