Terrassa Universitària
Per tal de donar a conèixer Terrassa Universitària, posicionar-la i atraure alumnes més enllà de la ciutat, el Consell Municipal Universitari de Terrassa i l'Ajuntament de Terrassa porten a terme tot un seguit d'accions promocionals, la més important de les quals és la presència anual al Saló de l'Ensenyament. 

Nova plaça al Campus Terrassa

L'Ajuntament de Terrassa ha obert un procés participatiu, entre la comunitat universitària, per a decidir el nom d'una nova plaça ubicada al Campus Universitari.

Es tracta d'un nou espai que sorgirà desprès de la reurbanització de la zona que ocupava l'antiga Fàbrica Flotats.

És per això, que s'ha posat en marxa un procés participatiu entre la comunitat universitària de la ciutat per a determinar el nom d'aquesta plaça ubicada al carrer de Colom, davant de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT). Per tal de visibilitzar les aportacions de les dones a la ciència es vol dedicar el nom d'aquesta plaça a una d'elles i per això s'han recollit, des dels diferents centres universitaris de la nostre Campus, diverses propostes de noms de dones que han destacat dins de l'àmbit científic al llarg de la història.

Propostes:

Ada Lovelace. Matemàtica i pionera de la informàtica mecànica (Londres 1815-1852)

 

 

 

Elena Piscopia. Primera dona en obtenir un doctorat. Estudis de filosofia, matemàtiques i teologia Venècia (1646-Pàdua 1684)

 

 

Hedy Lamarr. Actriu, productora i inventora Viena 1914-Altamonte Springs 2000

 

 

 

Quiteria Tarragó. Llevadora, activista i primera dona regidora a l'Ajuntament de Terrassa (Les Piles 1896-Vilafranca del Penedès 1980)

 

 

 

Maria la Jueva. Primera dona alquimista i gran descobridora de la ciència pràctica (Alexandria, entre els segles I-II?)

 

 

El Servei d'Universitats recollirà totes les respostes que es rebin fins el proper 23 de novembre i la proposta més votada es presentarà a la Comissió del Nomenclàtor de Terrassa.

Plànol de la zona

Jornada d'Orientació d'Estudis Superiors

Jornada d'Orientació d'Estudis Superiors

Promoció dels estudis del Campus Terrassa en la Jornada d'Orientació d'Estudis Superiors, organitzada pel Servei d'Educació. 

Plànol Campus urbà de Terrassa

Malgrat que el Campus urbà de Terrassa abasta tota la ciutat, la majoria d'escoles i centres universitaris es concentren en un espai determinat. I el mateix passa amb els serveis. Per tal de visualitzar-ho sobre el territori, s'ha realitzat un plànol amb la ubicació de tots ells. 

El trobareu als Punts d'Informació Universitària i també us el podeu descarregar clicant en la imatge.

 
Plano Universitari de Terrassa
Presentació Terrassa Universitària
Produït per Canal Terrassa, té una durada de 7 minuts i mostra imatges de tots els centres universitaris i dels serveis i espais més rellevants de la ciutat en relació a la universitat.