Els mitjans de comunicació ens ofereixen diàriament informacions que tenen el seu origen en països del sud, territoris en vies de desenvolupament amb mancances que ens venen com a cròniques. Allà, les persones viuen situacions diverses: unes semblants a les que vivim nosaltres en el nostre dia a dia i d'altres molt més dramàtiques que fan prendre decisions difícils.

A través d'aquest cicle es vol posar el focus en alguna d'aquestes situacions, donant el protagonisme a qui les ha patit i això ajudi a comprendre el per què van escollir un camí que moltes vegades no s'entén des de la nostra perspectiva.

Aquestes són les activitats d'aquest cicle:

Exposició "The Backway" , a càrrec de Col·lectiu Ruido Photo

Mostra sobre la ruta migratòria des d'Àfrica de l'Oest cap a Europa. La mostra inclou totes les etapes de la ruta -Gambia, Senegal, Sierra Leone, Mali, Níger, Tunísia i les aigües territorials líbies del Mar Mediterrània- per explicar el fenomen en tota la seva complexitat.

  • De l'1 al 18 d'octubre
  • Biblioteca del Districte 5 (Jocs Olímpics, 7)

Exposició "Àfrica en femení", a càrrec de Col·lectiu Ruido Photo 

L'exposició "Àfrica en femení" va explicar la història de Jankey Jassey i altres dones a Gàmbia, que tracten de fer front al que el país espera d'elles i lluitant contra la norma. Elles treballen per aconseguir un lloc en l'educació i en els llocs de treball realitzats històricament per homes.

  • Del 15 al 28 d'octubre
  • Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1)

Conferència: "La dona, motor del canvi a l'Àfrica", a càrrec de Remei Sipi

Remei Sipi va néixer a Rebola (Bioko, Guinea Equatorial). Fa una mica més d'un quart de segle va posar en marxa una de les primeres associacions de dones africanes de l'Estat espanyol i porta al voltant de tres dècades lligada al moviment feminista.

  • Dimecres 16 d'octubre a les 19h
  • Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1)

Exposició "Mira + enllà", a càrrec d'Ocularis Associació

La mostra té com a objectiu sensibilitzar sobre el greu problema de la salut visual al món, on segons dades de la OMS 253 milions de persones al món pateixen problemes greus de visió impedint-los estudiar, treballar o portar una vida digna, el 89% d'aquests viuen en països de baixos recursos i lo més vergonyós de tot és que el 75% dels casos son curables o evitables.

  • Del 10 al 16 d'octubre
  • Universitat d'Òptica i Optometria (Violinista Vellsola, 37)

Xerrada "Veus de la migració", a càrrec de VOLS

Richard Lamah explica la vivència del seu viatge des de Guinea Conakry fins a la península, descrivint el trajecte, les seves dificultats, i la situació en la que es troba ara.

  • Dilluns 21 d'octubre a les 19 hores
  • Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1)