Mercat del Triomf, al centre del barri

És un dels barris històrics de Terrassa i un dels de més superfície i població. L'expansió cap al nord del que és avui l'Antic Poble de Sant Pere va ser l'origen de la configuració d'aquest barri que té la centralitat en el Mercat del Triomf i el carrer Ample. Als anys noranta, el soterrament de les vies de RENFE -amb la posterior urbanització de la superfície- va canviar la fisonomia de la part sud del barri, que compta amb espais lliures i zones verdes importants (Parc del Nord i Pla de la Font de l'Apotecari)

Estació dels FGC, amb les Torres del Parc del Nord, al darrera

L'any 2015 s'ha inaugurat una estació del Metro de Terrassa (FGC) que permet la connexió amb l'estació del Nord (RENFE). També hi destaca l'activitat comercial al Mercat del Triomf i voltants, al passeig de 22 de juliol o a l'avinguda de l'Abat Marcet, entre altres.

 

Casal de barri de Sant Pere, al passeig de 22 de juliolEquipaments: Casal de barri de Sant Pere,  Mercat del Triomf,  Ceip La Roda, Escola Delta, Mare de Déu del Carme, Verge de Núria (Llar d'Infants)  l'Heura (Educació Especial), local cultural del Centre Parroquial Santa Creu, Parròquia de Mare de Déu del Carme i estacions de RENFE i de FGC.

Entitats: AV de Sant Pere, Eix Comercial Sant Pere, Amics de la Parròquia Sant Creu, Esplai Boterut, La Papallona de Sant Pere.

Dades població

Habitants 

 

Homes

 

Dones

 

Estrangers

%

Taxa envelliment

Taxa Sobre-envelliment

12.028

5781

6247

9

129,03

17,37

Font: Ajuntament de Terrassa. Informe Població. Terrassa 2014.