Logo: Sempre Acompanyats de L'obra social "La Caixa"El projecte "Sempre acompanyats",  de l'Ajuntament de Terrassa, l'Obra Social "La Caixa" i Creu Roja, va començar el juliol de 2014 a Terrassa amb l'objectiu de prevenir els problemes derivats de la soledat no volguda entre les persones grans, sensibilitzant la població sobre aquest fet i construint una xarxa sòlida dins la comunitat que enforteixi el suport social i acompanyi les persones grans. La iniciativa ha començat com a prova pilot a La Maurina, Ca N'Aurell i La Cogullda, tres barris del Districte 4. Aquestes tres barris sumen 1.362 persones majors de 65 anys que viuen soles.

El projecte s'ha centrat a desenvolupar un informe diagnòstic i a prendre contacte amb el territori i amb els agents i entitats implicats, a més de crear grups de treball i altres accions i tasques preliminars, com ara una enquesta telefònica que revela que a Terrassa gairebé el 90% de la ciutadania considera que la soledat no desitjada és un problema molt o bastant important, i el 43,5% afirma conèixer alguna persona en aquesta situació.

Es disposa d'una línia telefònica per  les persones interessades. Utilitzant el telèfon gratuït 900 365 222, disponible les 24 hores del dia, les persones grans que es trobin situació de soledat no desitjada poden demanar suport i la ciutadania pot ajudar a donar visibilitat a aquestes situacions o pot col•laborar amb el programa participant de manera puntual o continuada a través del voluntariat, ajudant així a promoure una xarxa social en el barri que afavoreixi el benestar entre les persones grans. El telèfon és atès pel centre de coordinació de Creu Roja.

Aquest projecte, "Sempre acompanyats", ha implicat tot un seguit de serveis públics i entitats del territori. Així, a més dels diferents serveis municipals participants (Serveis Socials, Promoció a la Gent Gran, Coordinació del Districte 4, Biblioteca del Districte 4 i Policia Municipal), Creu Roja i l'Obra Social "La Caixa", s'han involucrat també el CAP Rambla, CAP Oest, Hospital Universitari de MútuaTerrassa, Mossos d'Esquadra, Casal de la Gent Gran de Ca n'Aurell, Casal de la Gent Gran de La Maurina, AVV de Ca N'Aurell, AVV de La Maurina, AVV de La Cogullada, Acció Gent Gran, Club de la Gent Gran del Districte 4, Associació de Gent Gran del Parc de Sant Jordi, Associació de Gent Gran de la Maurina, Ca n'Aurell Comerç i Associació de Comerciants de La Maurina.

Informe diagnosi programa sempre acompanyats