Logotip de la 25a Setmana de la CiènciaDel 14 al 29 de novembre se celebra a Catalunya la 25a Setmana de la Ciència (SC).

Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… Tot un ventall de possibilitats a l'abast de la ciutadania en una edició assenyalada en què es commemoren 25 anys disseminant la ciència i la tecnologia.

La situació excepcional viscuda amb motiu de la pandèmia de la COVID-19, fa que la temàtica de l'SC'20 se centri en aquesta malaltia, la seva evolució global i l'estat de la recerca sobre el coronavirus SARS-CoV-2.

També tractarà altres temes centrals com són l'Any Internacional de la Sanitat Vegetal de la UNESCO i el centenari del naixement de diferents persones referents als respectius camps de coneixement. Són el filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit; el químic Enric Casassas i Simó; la química anglesa, Rosalind Franklin, clau en el descobriment de l'ADN; i l'escriptor i bioquímic Isaac Asimov. El meteoròleg, astrònom i sismòleg Eduard Fontserè i Riba s'afegeix als homenatjats per l'SC'20 pel 150è aniversari del seu naixement.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI).

Imatges de les 3 seccions del Museu de Terrassa que programen les portes obertesEl Museu de Terrassa s'adhereix a aquesta iniciativa amb les propostes següents:

dissabte 21 i diumenge 22 de novembre
Jornades de portes obertes a:

  • Casa Alegre de Sagrera: dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h i diumenge, d'11 a 14 h
  • Castell Cartoixa de Vallparadís i exposició temporal de llarga durada "Després de la mort": dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge, d'11 a 14 h
  • Seu d'Ègara:  dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge, d'11 a 14 h

Data a concretar
Taller familiar (per a infants de 5 a 12 anys): «Joies pel record. Tècnica i significat»

Lloc: Castell Cartoixa de Vallparadís · carrer de Salmerón, s/n  08222 Terrassa
Durada: 1.30 h
Preu per sessió: activitat gratuïta
Places limitades. Cal inscripció prèvia, a partir del dimarts 16 de novembre, trucant al 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h o enviant un correu a l'adreça electrònica [email protected]  

Amb el patrocini de la Funerària de Terrassa SA.

Resultat del taller creatiu de joiesAquesta activitat està relacionada amb l'exposició temporal de llarga durada  "Després de la mort".

El taller permet parlar sobre l'aixovar funerari, el significat dels complements, les joies... Grans i petits podran reflexionar sobre els possibles canvis o no que s'han produït al llarg de la història de la humanitat en relació als aixovars funeraris.

Seguidament el grup anirà a la sala de tallers on els infants elaboraran un collaret de pedra com es feia en l'antiguitat.

Aquest element creatiu se l'enduran a casa com a record.

El museu adopta totes les mesures necessàries en matèria de prevenció i seguretat:

  • és obligatori l'ús de la mascareta a partir dels 6 anys
  • cal mantenir la distància de seguretat.
  • els pares o tutors legals dels infants participants han d'emplenar i presentar la declaració responsable COVID-19.
  • si alguna persona detecta algun símptoma que podria ser compatible amb la COVID-19, no podrà participar en aquestes activitats. En aquest cas, cal trucar al telèfon 93 739 70 72, de dilluns a divendres de 9 a 14 h
  • Normativa Covid-19 per a les famílies participants.

Programa d'actes a Terrassa