Sons Clàssics respon a una programació confeccionada gràcies al suport i la implicació de persones, entitats i escoles musicals de la ciutat, que contribueixen amb el seu talent, dedicació i interès a dissenyar un programa que aposta per la creativitat i la qualitat, amb l'objectiu d'acostar i de fer gaudir a tothom de la música clàssica.
 
El cicle Sons Clàssics transforma, amb la col·laboració del teixit social de la ciutat, espais com casals, centres educatius, cívics o biblioteques en els que poder gaudir de la música clàssica. Tot plegat, amb el fil conductor que marca l'interès per la cultura en general i per la seva promoció i difusió, en els seus diferents àmbits, a la nostra ciutat.
 
Sons Clàssics ha demostrat al llarg d'aquests anys que és capaç d'atraure espectadors i espectadores al voltant d'un cicle de música clàssica que combina la diversitat i riquesa musical de la ciutat amb la vitalitat cívica i social dels nostres barris, convertint-lo així en una cita cultural imprescindible cada primavera.
 

Totes les funcions són gratuïtes i no és necessària la reserva prèvia. Entrada lliure fins a completar l'aforament de cada espai.

 

La banda toca allò que sona!, a càrrec de la Banda de Terrassa

Direcció de Pol Pastor
Obres de Hans Zimmer, Coldplay, Santana entre d'altres

 • Diumenge 22 de maig, 12 h. 
 • Plaça de Ca n'Anglada

La Banda de Terrassa és una agrupació cultural amb més de 20 anys d'història que té com a finalitat principal la difusió de la música en viu. La seva plantilla és molt heterogènia i està formada per músics vocacionals i professionals que van dels 15 als 70 anys, complint d'aquesta manera una important tasca de divulgació artística, pedagògica, social i intergeneracional. En aquesta ocasió la Banda de Terrassa ens convida a gaudir d'un repertori ben interessant, variat i amè, integrat per «clàssics populars». Podrem sentir temes ben reconeguts de bandes sonores de pel·lícules famoses, música de ball i alguns fragments d'obres cèlebres de teatre musical, per tal de gaudir d'un vermut musical d'allò més entretingut.

Hi col·labora: AVV Ca n'Anglada

 

Anna Farrés i Esther Piñol

Anna Farrés soprano
Esther Piñol arpa
Obres de Grieg, Tournier, Frank, Bellini i Puccini

 • Dimecres 1 de juny, 19:30 h. 
 • Biblioteca districte 4 (bd4)

El duet que presentem està integrat per l'arpista Esther Piñol i la soprano Anna Farrés, dues joves intèrprets professionals catalanes que fa molts anys que es troben en constant activitat, formant part de diferents grups i formacions.

Les dues artistes ens proposen un concert adaptat a un espai tan singular com és una bibilioteca; un lloc idoni per descobrir cultura, música i històries narrades.

En aquesta ocasió, ens presentaran un conjunt d'obres que ens permetran viatjar a partir de diferents textures i experimentar la música clàssica a través de diversos compositors de lied o cançó rellevants i també d'autors operístics belcantistes. En tots els casos, el comú denominador de les històries narrades per la lírica, són les experiències vitals de dones virtuoses que, sovint, giren entorn a l'amor, la diversió, la poètica, la senzillesa de les situacions quotidianes o la picardia necessària per poder sortir victoriosses d'un entorn sovint hostil.

Hi col·labora: Biblioteca districte 4 (bd4)

 

¡Que tentación!

Jorge Juan Morata tenor
Belisana Ruiz guitarra barroca
Obres de J. Marin, M García, A. Ginastera, C. Gardel i J.M. Serrat, entre d'altres

 • Divendres 10 de juny, 20 h.
 • Casal Cívic Can Boada

Amb el títol ¡Que tentación! el tenor Jorge Juan Morata acompanyat per la guitarrista Belisana Ruiz, ens presenten un programa distès i desenfadat que farà un recorregut pel gènere de la "cançó acompanyada", des del Barroc fins l'actualitat. D'aquesta manera podrem observar com les passions humanes: amors i desamors, els anhels i les il·lusions, s'han transmès des de l'antiguitat, mitjançant melodies i textos que han acompanyat, divertit i consolat a l'ésser humà en la seva quotidianitat, cantant-se de forma espontània fins esdevenir autèntics clàssics.

Hi col·labora: AVV Gibraltar- Lluís Companys

 

Un concert de pel·lícula, a càrrec de Rainbow Duet

Mariona Pallach mezzo-soprano
Jordi Armengol piano
Obres de Michel Legrand, Cole Porter, G. Gershwin, R. Rodgers, entre d'altres

 • Diumenge 12 de juny. 12 h.
 • Casal Cívic Can Parellada

Rainbow Duet és una formació de músics professionals provinents del món clàssic, units per una bona amistat i la seva passió pels musicals, la música melòdica i el jazz. Són uns entusiastes de les pel·lícules musicals, de la música de Michel Legrand i també de compositors que no necessiten cap mena de presentació com George Gershwin, Cole Porter o Richard Rodgers. A part d'aquest repertori, també han actuat en format clàssic. Recentment han estat seleccionats per XarxaTV per fer un programa dedicat a les nadales i Christmas més coneguts i també els podem trobar col·laborant en altres formacions molt variades.

Han actuat arreu de Catalunya: Casa Elizalde, als Jardins de Cal Bach de Prats de Lluçanès, Auditori de Terrassa fins a França, on precisament han estrenat algunes de les melodies de Michel Legrand. Així que ja tenim el menú servit, una bona amanida d'estils per passar una vetllada ben exquisida.

Hi col·labora: AVV per la Unitat del Nostre Barri

 

Els hereus de Felip Pedrell, a càrrec de l'Escola Catalana de composicio i pianistes

Ingrid Cusidó, piano
Joan Vives, conferenciant
Aquest és un concert comentat que preten mostrar el llegat que deixà Felip Pedrell a través de tres grans compositors: Albeniz, Granados i de Falla.

 • Diumenge 12 de juny, 18 h.
 • Arxiu històric de Terrassa

Hi Col·labora: AVV del Segle XX i Arxiu Hstòric de Terrassa

 

Embrujo, a càrrec de Mediterránea D&M

Georgina Márquez, dansa
Juan Mario Cuellar
, guitarra
Andrés Gil, piano
Obres de Granados, Albéniz, Tárrega, Falla, Malats, Ariel Ramírez, Mª Luisa Anido entre d'altres

 • Diumenge 19 de juny, 18 h.
 • Església Evangelica Unida de Terrassa

"Embrujo" es un espectacle entre un concert de música i un recital de dansa clàssica espanyola. El "ballet clàssic espanyol" es una dansa fina i subtil plena de sentiment, força i passió. Aquest estil de dansa és interpretat habitualment amb sabates de taló i castanyoles. Tot i que la seva estètica ens recorda el folclore hispànic i el flamenc, la seva elaboració és molt més sofisticada i també inclou molts elements de ballet clàssic.

Mediterránea D&M és una formación integrada per artistes professionals que des de la seva formació l'any 2006 ha realitzat nombrosos concerts per auditoris, teatres i sales de concert dins de festivals d'arreu de Catalunya i Espanya. També han estat seleccionats per participar a festivals internacionals com "l'Ibero-American Music Festival" a l'auditori Groenkloof vinculat a la Universitat de Pretòria o a la programació de concerts del Teatre Nacional de Qatar a Doha.

Hi col·labora: Esglèsia Unida

 

Jornada de "Piano lliure" al carrer

 • Dimarts 21 de juny
 • de 10h a 20h jornada de piano lliure
 • a les 20h concert de piano
 • Plaça Vella

Per commemorar el Dia Internacional de la Música i en col·laboració amb el Concurs Internacional de Música Maria Canals, s'instal·larà un piano de cua a la Plaça Vella per tal que el puguin disfrutar, tocar, sentir, experimentar i improvitzar amb ell totes les persones que així ho dessitgin.

Un cop acabada la jornada podrem sentir un concert de piano professional.