TBICIBOX - Aparcaments tancats per a bicicletes

L'aparcament funciona mitjançant un sistema de registre i control d'accessos, amb el que es dota de seguretat i de qualitat de la tinença de la bicicleta. Aquest aparcament tancat de bicicletes vol cobrir bàsicament dues necessitats:

1. Proporcionar un espai apropiat per l'aparcament de bicicletes en destinació.

2. Dotar de seguretat quan es tracta d'un aparcament de llarga durada, principalment per motius de treball o d'estudis, o en un punt de transbordament intermodal.

Aparcament de TBICIBOX de Rambla d'Ègara (FGC): Capacitat per a 14 bicicletes; universal per a tots els models de bicicletes; disseny amb un alt grau d'eficiència energètica i baix consum energètic, amb plaques solars integrades; columna d'autoreparació de bicicletes, amb eines bàsiques. Activació mitjançant app, només per a usuaris registrats, que consta de suport per penjar la bici i sistema de subjecció/tancament, bomba d'aire amb capçal per tot tipus de vàlvules, eines bàsiques per manteniment i reparació; l'aparcament està controlat amb una càmera de videovigilància per garantir la seguretat.

(Obertura al 2020) Aparcament de TBICIBOX a l'estació Terrassa Estació del Nord (FGC i RENFE): Capacitat per a 50 bicicletes i 10 patinets; universal per a tots els models de bicicletes. Activació mitjançant app Pverde.  L'aparcament està controlat amb una càmera de videovigilància per garantir la seguretat  i també està dotat d'un sistema de detecció de presència per activar l'enllumenat interior. 

  • Alta d'usaris/es: L'alta al sistema es realitza mitjançant el número de mòbil personal, i cal descarregar l'app mòbil PVerde o registrar-se via web www.parkingverde.com, i seguidament omplir les dades personals que se sol·liciten, amb el qual s'obtindrà un codi personal. Després cal registrar com a mínim una bicicleta amb fotografia. Finalment cal seleccionar sobre la web o l'aplicació l'aparcament on es vol donar d'alta, en aquest cas el TBicibox de Terrassa Rambla, i acceptar-ne les condicions d'ús

apppverde

  1. APP Pverde: sistema operatiu Android
  2. APP Pverde: sistema operatiu IOS
  3. www.parkingverde.com

 

  • Com estacionar / recollir la bicicleta: L'accés a l'aparcament estarà controlat amb sistema electrònic i per estacionar o recollir la bicicleta, cada usuari ha d'obrir la porta mitjançant l'App, o el codi personal que pot introduïr al teclat de l'aparcament, o mitjançant una trucada telefònica gratuïta. Amb qualsevol de les 3 opcions la obertura o el tancament és immediat.
  • Principals normes d'ús: L'aparcament és gratuït, i la bicicleta pot estar estacionada fins a un màxim de 48h consecutives. En cas d'excedir d'aquest temps es penalitzarà a la persona usuària amb dies no hàbils per al servei, gradualment en funció del temps excedit, entre 2 dies i 30 dies. La resta de condicions d'ús estan detallades a continuació: Consulta les condicions d'ús

Servei de bici compartida  

Terrassa compta amb una flota mòbil formada per 50 bicicletes elèctriques i 200 patinets elèctrics d´ús compartit. Més informació a la web del servei de lloguer Reby i la nota de premsa .

Plànol ubicació dels estacionaments.

Més informació aquí

Biciregistre

logo_biciregistro

El Biciregistre és un sistema Informatiu nacional de registre de bicicletes, propietat de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta que compta amb la participació de la Direcció General de Trànsit i ajuntaments.  Pots fer el registre On-Line de la teva bici gratuïtament i adquirir un kit de marcatge, que té un cost de 7 € per bicicleta.

 

Guia de la bicicleta de Terrassa

guiabici2017Guia de la Bicicleta 2017: descarrega el plànol de la xarxa de bicicletes amb els carrils bici, els itineraris urbans recomanats i els itineraris de lleure i accés als camins històrics. També s'hi pot trobar una guia que inclou informació detallada de com iniciar-se a la bicicleta urbana i consells per a circular amb seguretat. Properament es podrà trobar la guia de la bicicleta als centres cívics de l'Ajuntament, i a la Oficina de Mobilitat.

 

Plaça i monument de la Bicicleta

La ciutat de Terrassa va innaugurar la Plaça de la Bicicleta el 28 de març de 2015. I des del 16 de setembre de 2016 hi ha instal·lat un monument dedicat a la bicicleta, gràcies a les aportacions voluntàries de persones i entitats diverses relacionades amb la ciutat. Tot plegat a sigut possible a proposta i iniciativa del biter.cat (Associació BiciTerrassa Club).

+info:  biter.cat/monumentalabicicleta/