El Campus d'Estiu TU. (Terrassa Universitària), està impulsat pel Consell Universitari de Terrassa a través del servei d'Universitat de l'Ajuntament i comptarà amb una proposta de 43 activitats majoritàriament organitzades i impulsades des dels centres universitaris.

Durant els mesos de juny i juliol de 2018 s'han programat tallers, cursos, conferències i presentacions destinades a conèixer el campus de Terrassa.

L'objectiu del Campus d'Estiu és apropar el coneixement generat  als centres universitaris del Campus a diferents sectors i fomentar els vincles entre el món universitari, la innovació, les noves tecnologies i la ciutadania a través de la transferència de coneixement.

Les activitats programades abasten diversos àmbits i temàtiques, com ara el cinema, la innovació social, la indústria 4.0, la robòtica i la programació, els projectes multimèdia, la impressió 3D, salut o els videojocs entre molts altres. Unes activitats amb diversos formats i durades que s'impartiran a diferents ubicacions i centres de la ciutat.

Estan adreçades a tot tipus de públics: infants, estudiants d'ESO i Batxillerat, professorat, pares i mares o ciutadania en general. A més, el programa incorpora una activitat que permetrà conèixer el campus urbà de Terrassa a les persones interessades a través d'una visita guiada pel Campus la tarda de l'11 de juliol.

 

Us recomanem: 

Dones, ciència i tecnologia: una "carrera" de fons el 19 de juny a les 18.30 h conferència a càrrec de Núria Salán (presidenta de l'Associació Catalana de Tecnologia).

En l'actualitat, homes i dones accedeixen a la formació universitària aparentment en paritat, però a les titulacions de caràcter tecnològic encara no s'ha assolit un mapa de població que reprodueixi els percentatges de la societat. En aquesta xerrada es veurà com va ser l'accés de les dones a la universitat en carreres de ciència i tecnologia, quina va ser la resposta de la societat, curiositats, anècdotes, dades numèriques d'abans i d'ara. Es posa en relleu la poca visibilitat de la dona a l'àmbit tecnològic i com encara s'arrosseguen estereotips que no afavoreixen l'apropament de la dona a les titulacions tecnològiques.

Es podrà visitar l'exposició "L'ENGINY (IN) VISIBLE – Dones i tecnologia: Passat, present i futur" que mostra la (in)visible dificultat associada a la promoció del talent femení en l'àmbit tecnològic.

Cal inscripció prèvia a: terrassauniversitat@terrassa.cat o al telèfon 937 363 023

Exhibició de projectes d'estudiants del campus el 26 de juny a les 19 h a la Plaça Vella. Presentació dels projectes dels estudiants i centres universitaris de la ciutat, que aproparan els seus coneixements al gran públic. Comptarà amb la participació de grups d'estudiants de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), els grups UPC ecoRacing, MotoSpirit, Trencalòs, Cosmic Research i Solar Campus així com altres escoles universitàries. 

Descobreix el campus TU: visita guiada al Campus de Terrassa l'11 de juliol a les 18.00 h. Es realitzarà un recorregut on s'explicarà la història de la universitat a Terrassa, els centres que componen el campus i els serveis que s'hi poden trobar.

Cal inscripció prèvia a: terrassauniversitat@terrassa.cat o al telèfon 937 363 023