Ermita del Sagrat Cor, al barri de Can Boada del Pi

Can Boada del Pi està situat al sector oest de la riera del Palau, al final de la trama urbana. Això fa que el barri disposi de força espai lliure, a tocar dels camps que envolten el Torrent del Batlle i Can Cardús, més al nord.  El barri pren nom de la masia de Can Boada i de l'arbre -un pi- que acompanyava l'actual Ermita del Sagrat Cor, que presideix un turó que és molt visible, per exemple, des de la ronda de Ponent. 

El veïnat es concentra en dos grups de blocs, separats per l'ermita, que disposen de places, espais lliures i parcs infantils.  

Pisos de Can Boada del Pi amb l'IES Copèrnic a la dretaAl barri hi ha molts equipaments educatius (INS Copèrnic, INS Torre del Palau, EBM l'Espígol i i CEIP Marià Galí) que donen servei als habitants de Can Boada del Pi i a la resta de barris de la ciutat. Altres elements singulars de Can Boada del Pi són la Masia Marcet,  d'inspiració noucentista i obra de Lluís Muncunill. Les dues masies i l'ermita són privades.  

 

La Masia Marcet, situada al nord del barriEquipaments: Ceip Marià Galí, IES Nicolau Copèrnic, IES Torre del Palau, Escola Bressol l'Espigol, Camp de Futbol Can Boada.

Entitats: AV de Can Boada del Pi, Club de Futbol Can Boada, Club de Petanca Can Boada del Pi, AMPA Marià Galí, Dracs i Bruixes de Can Boada.

 


Dades població

 

Habitants 

Homes

 

Dones

Estrangers

%

Taxa envelliment

Taxa Sobre-envelliment

1.573

803

770

14,9

129,29

7,77

Font: Ajuntament de Terrassa. Informe Població. Terrassa 2014