Maria Aurèlia Capmany va ser escriptora, pedagoga i política. Una dona polifacètica i transgressora que és, sens dubte, una de les escriptores i intel·lectuals catalanes més importants del segle xx. Col·laboradora habitual a la premsa, a la ràdio i a la televisió, va destacar, també, pel seu activisme cultural i polític, per la seva lluita incansable a favor de la llibertat i la igualtat de la dona, àmbit en què va esdevenir pionera a Catalunya i referent per a les generacions posteriors. 

La seva carrera literària abasta quasi tots els gèneres: novel·la, assaig i dramatúrgia. Actualment hi ha publicades dues memòries sobre la seva intensa vida: Mala memòria (1987) i Això era i no era (1989).

Va obtenir diversos premis i reconeixements, com el Premi Joanot Martorell (1948), el Premi Sant Jordi de novel·la (1968), el Premi de la Crítica Serra d'Or de Teatre (1972) i de literatura infantil i juvenil (1982), el Premi del Ministeri d'Afers Estrangers Italià (1979) i la Creu de Sant Jordi (1982).

A la Bct xarxa volem retre-li un homenatge i hem elaborat conjuntament amb el Districte 4, Pla de Barris de La Maurina, un programa d'activitats durant els mesos d'octubre a desembre del 2018 per celebrar la seva memòria. 
 
Programa d'activitats:

Descarrega el programa d'activitats en pdf

 

Més informació: