El Centre de Documentació i Educació Ambiental (CDEA) del Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Terrassa és un espai que pretén ser un punt de referència i de suport a la tasca dels tècnics i dels ciutadans en general, així com a la tasca educativa i, en concret, dins de l'educació ambiental.

Activitats del Centre de Documentació i Educació Ambiental:

 • Elaboració de programes educatius:
  • Fa els programes per les escoles, definició d'objectius, activitats, recursos pedagògics, nivells i col·lectius, materials de suport. Desenvolupa els programes i les activitats als centres.
  • Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa (PEST) (Enllaç intern a PEST)
 • Elaboració de materials didàctics:

Es fan dossiers pels mestres, materials pels alumnes, materials de suport…adaptats als grups i nivells

 • Promoció d'activitats:

Activitats fora de les previstes als programes d'educació habituals. Tallers per a adults, xerrades, exposicions, accions sensibilitzadores…

 • Centre de dades, documentació i préstec:
  • Servei de suport didàctic a les escoles i als ciutadans en general. Es poden consultar materials, llibres… Es poden deixar materials en servei de préstec.
  • Inclou exposicions en servei de préstec.
  • Horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores 
 • Campanyes d'informació i sensibilització

Elaboració de materials per a informar als ciutadans o sensibilitzar-los respecte a temes de consideració estratègica, en referència als hàbits i comportaments cívics, consum (minimització de residus), utilització d'infrastructures… Campanyes com "La Neteja depèn de tots, depèn de tu", "Aprofitem, ajudem la natura, treballem pel futur", "Pel Nadal, Aprofitem", "Cada cosa al seu lloc", "Fem Bon Ambient", "A Terrassa, reduïm els residus", "Reciclar bé, té recompensa" o "Terrassa més neta" són algunes d'aquestes actuacions.
Disseny i distribució i materials de suport a les campanyes.

Centre de Documentació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

El Centre de Documentació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac s'ha traslladat a la Biblioteca Central de Terrassa. 

Actualment, el CDPN disposa d'un fons bibliogràfic de 3.098 exemplars (articles, llibres, estudis, publicacions, memòries...), que conformen una documentació especialitzada i específica que, amb el seu trasllat a la BCT, contribuirà a donar un valor afegit al Fons Local i fent més visible i accessible aquesta documentació a les persones usuàries interessades en el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, integrat dins de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. 

Entre aquest material, figuren els 46 números del butlletí "Voltant pel Parc", una publicació de referència sobre l'entorn d'aquest espai natural. 

Tot el fons bibliogràfic es pot consultar per internet al Catàleg Col·lectiu de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona 

 
La Biblioteca Central de Terrassa (BCT) té la funció de central comarcal i aquesta consideració fa que sigui una biblioteca difusora d'informació a tot el Vallès Occidental. A més, des d'aquest any, les biblioteques que es troben dins l'àrea d'influència del Parc se sumen al projecte "Parcs i Biblioteques, naturalment!", que vol apropar les persones usuàries als espais naturals dels seus territoris, i que és un compromís de col·laboració entre la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona per oferir una programació cultural conjunta per aplegar el coneixement sobre els parcs naturals. 

Podeu trobar més informació sobre el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac a la web de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

 

Centre Informació Ambiental Bonvilar (CIAB)

Gestiona aquest nou espai per a promoure el coneixement dels entorns del municipi i promoure activitats i itineraris.
Obert dissabtes, diumenges i festius de març a novembre.

Més informació a la web de l'Anella Verda de Terrassa

 

 

Oficina 21 (Agenda 21 Terrassa)

Encarregada de fer el seguiment del Pla d'Acció Ambiental, la seva aplicació, avaluar les accions i les línies estratègiques. Coordinar amb altres àrees municipals i àmbits ciutadans.