Terrassa va ser, el 2017, una de les ciutats designades com a Ciutat Creativa de la UNESCO, en la categoria de Cinema, convertint-se en la primera ciutat de l'Estat que ho ha aconseguit. La Unesco reconeix així el compromís de Terrassa en l'àmbit de la creació audiovisual.

Des de la Bct xarxa volem donar-hi visibilitat i fomentar la participació de la ciutadania al cicle "Biblioteques, cinema... Acció!" on trobareu activitats com xerrades del programa "Aula de cinema", cinefòrums, projeccions de llargmetratges i curtmetratges, música en directe amb les millors bandes sonores o diverses activitats infantils i familiars relacionades amb el món de la cinematografia.

Programa:

Projecció dels programes oficials de curtmetratges de "El dia més curt":

- Perles del Quebec: programa dedicat a recuperar grans joies del format. La tria l'ha fet el Bureau du Québec à Barcelone i el Festival REGARD, Festival International du Court Métrage au Saguenay. Des de ficcions i animacions vertiginoses que arrasen en festivals fins a la delicadesa de la dansa i el documental. Un homenatge a una de les potències mundials del cinema curt. Durada total dels 7 curts, 82 minuts. Per a públic a partir de 12 anys.

Els podeu veure:

 • Dimarts, 5 de març a les 18 h a la Biblioteca districte 3
 • Divendres, 8 de març a les 18 h a la Biblioteca districte 6
 • Divendres, 3 de maig a les 18.30 h a la Biblioteca districte 4
 • Dilluns, 13 de maig a les 18 h a la Biblioteca districte 2

- Km. 0 al vídeo musical català dels 2000: el videoclip fet a Catalunya durant els inicis dels 2000 s'ha convertit en referent. Han sorgit productores i cineastes especialitzats, però també coreògrafes, directores d'art o fotògrafes que han aconseguit ressò internacional. Selecció, per a nostàlgics i exploradors, limitant-nos als artistes establerts a Catalunya (tant cineastes com grups), per trobar algunes claus de l'estil. Programa comissariat per Marvin&Wayne. Durada total dels 21 videoclips, 87 minuts. Adreçat a tots els públics.

Els podeu veure: 

 • Divendres, 1 de març a les 18.30 h a la Biblioteca districte 4
 • Divendres, 8 de març a les 18 h a la Biblioteca districte 3
 • Divendres, 12 d'abril a les 18 h a la Biblioteca districte 6
 • Dilluns, 27 de maig a les 18 h a la Biblioteca districte 2

- Junior Beat: el cinema creatiu per a fer somiar els més petits de la casa. Curts d'animació i d'imatge real que han emocionat milers de joves espectadors arreu del món. Medi ambient, fantasia, drets humans, valors de l'esport… amb l'objectiu d'entretenir i educar, estimular la imaginació i despertar l'esperit crític. Amb pel·lícules procedents d'alguns dels festivals membres de la Catalunya Film Festivals. Durada total dels sis curts, 58 minuts. Per a públic entre 4 i 12 anys (especialment recomanat de 8 a 12 anys).

Els podeu veure:

 • Divendres, 1 de febrer a les 18 h a la Biblioteca districte 4
 • Dimarts, 12 de febrer a les 18 h a la Biblioteca districte 6
 • Dijous, 7 de març a les 18 h a la Biblioteca districte 3
 • Dijous, 25 d'abril a les 18 h a la Biblioteca districte 5
 • Dilluns, 20 de maig a les 18 h a la Biblioteca districte 2

- Bandarra!: aquest any riem de tot: de les desgràcies alienes i del ridícul del nostre ésser, fantasejem amb donar la volta als tòpics i encamellar tots aquells que no riuen mai. La Bandarra es la sessió més gamberra, els curts més divertits i passats de volta. Amb pel·lícules procedents d'alguns dels festivals membres de Catalunya Film Festivals. Durada total dels 5 curts, 59 minuts. Per a tots els públics a partir de 16 anys.

Els podeu veure:

 • Divendres, 1 de març a les 18 h a la Biblioteca districte 6
 • Dimecres, 6 de març a les 18 h a la Biblioteca districte 3
 • Divendres, 5 d'abril a les 18.30 h a la Biblioteca districte 4
 • Dilluns, 3 de juny a les 18 h a la Biblioteca districte 2

Podeu consultar la sinopsi i la durada de tots els títols a la pàgina eldiamescurt.cat

 

Projecció dels millors curtmetratges dels "Premios Fugaz al cortometraje español 2018".

 • "Madre" (18 min.) Premi Fugaz al millor curtmetratge, a la millor direcció, al millor guió i a la millor actriu.
 • "Caronte" (15 min.) Premi Fugaz al millor so i als millors efectes visuals.
 • "El escarabajo al final de la calle" (19 min.) Premi Fugaz a la millor direcció novell.
 • "Ni una sola línia" (17 min.) Premi Fugaz al millor muntatge.

Els podeu veure el dimarts, 9 d'abril a les 18.30 h a la Biblioteca districte 5.

 

Servei de préstec de pel·lícules per veure en línia

Finalment, volem donar a conèixer entre les persones usuàries del carnet de les biblioteques públiques de Catalunya el nou servei de préstec de pel·lícules en línia dins la plataforma eBiblio. Es tracta de l'anomenat "ebibliocat.efilm". Gestionat conjuntament pel Ministeri de Cultura, la Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Consorci de Biblioteques de Barcelona, conté més de 2.300 títols de pel·lícules per visualitzar en línia. El catàleg inclou pel·lícules, curtmetratges, concerts i documentals que es poden prestar electrònicament a través de la plataforma ebibliocat.efilm prèvia validació per part dels usuaris  primer a l'eBiblio, amb el número de carnet de biblioteca i el PIN.

Trobareu tota la informació d'aquest nou servei a la pàgina terrassa.cat/llibres-electronics