Terrassa va ser, el 2017, una de les ciutats designades com a Ciutat Creativa de la UNESCO, en la categoria de Cinema, convertint-se en la primera ciutat de l'Estat que ho ha aconseguit. La Unesco reconeix així el compromís de Terrassa en l'àmbit de la creació audiovisual.

Des de la Bct xarxa volem donar-hi visibilitat i fomentar la participació de la ciutadania al cicle "Biblioteques, cinema... Acció!" on trobareu activitats com xerrades del programa "Aula de cinema", cinefòrums, projeccions de llargmetratges i curtmetratges, música en directe amb les millors bandes sonores o diverses activitats infantils i familiars relacionades amb el món de la cinematografia.

Programa:

AULA DE CINEMA
Xerrada "Adaptacions de la Literatura Universal al cinema", a càrrec de Daniel Agudo, membre de l'ESCAC. Dijous, 21 de novembre a les 12.00 h a la Biblioteca Central de Terrassa.

Xerrada "Introducció al so", a càrrec d'Oriol Bonals, dissenyador sonor i professor a l'ESCAC. Dimecres, 18 de desembre a les 10.00 h a la Biblioteca districte 2.

 

SESSIONS DE FILMOTECA
"Chomón: màgia, pòcimes i fades", a càrrec d'Artur Díaz, de la Federació Catalana de Cineclubs que interactuarà amb els infants, acostant-los al món màgic de Segundo de Chomón. Dimecres, 23 d'octubre a les 19.00 h a la Biblioteca districte 2.

"Chomón per a la mainada", contes de cinema mut. A càrrec de la Federació Catalana de Cineclubs. Per a infants a partir de 5 anys. Dijous, 23 de gener de 2020 a les 18 h a la Biblioteca districte 5.  

 

Visita guiada al Parc Audiovisual de Catalunya. A càrrec del Parc Audiovisual de Catalunya i la Biblioteca districte 4. Activitat amb inscripció prèvia. Dijous, 21 de novembre a les 18.30 h al PAC. Més informació a la bd4, per telèfon 93 739 74 23 o per correu electrònic bd4@terrassa.cat

 

 

BAFTA Shorts 2019: projecció dels millors curtmetratges britànics del 2019. El programa inclou vuit curts, tres d'ells d'animació, amb una durada total de 110 minuts. Per a públic a partir de 16 anys.​

  • Dimarts, 28 de gener de 2020 a les 18 h a la Biblioteca districte 5.
  • Dijous, 13 de febrer de 2020 a les 17.30 h a la Biblioteca districte 2.

Programa:

73 COWS (73 VAQUES)
Els remordiments de consciència del ramader Jay Wilde cada cop que havia de portar les vaques a l'escorxador són l'eix vertebrador d'aquest documental de 15 minuts. Assistirem al procés de canvi del negoci familiar de Wilde cap al cultiu vegà orgànic sostenible. 
Nominacions: Alex Lockwood - Director

BACHELOR, 38 (SOLTER, 38)
L'amor ha marcat la vida de Brian Robert Bale, des del seu Cardiff natal, on l'homosexualitat era il·legal, fins al Londres dels anys 60, on s'havien de trobar maneres il·lícites per tal d'estimar  lliurement. Les seves vivències ens divertiran i commouran a la vegada (16 minuts).
Nominacions: Angela Clarke – Productora i directora

THE BLUE DOOR (LA PORTA BLAVA)
A una infermera de districte li han assignat una nova pacient, la qual viu en un deteriorat bungalou. La protagonista no tardarà a descobrir  que la malalta i la casa que habita amaguen un obscur i terrorífic secret (9 minuts).
Nominacions: Ben Clark – Guionista i productor executiu
Megan Pugh – Guionista i productora executiva
Paul Taylor – Director

THE FIELD (EL CAMP)
Una treballadora agrícola porta una doble vida al camp on treballa. El temps de la collita s'acosta i descobrirem una sèrie de moments evocadors que no haguéssim imaginat mai trobar entre les fileres de blat (19 minuts).
Nominacions: Sandhya Suri – Guionista i directora
Thomas Bidegain – Productor
Balthazar de Ganay – Productor

WALE
Un jove de 18 anys intenta emprendre el seu propi negoci com a mecànic. Però això no és gens fàcil quan ets un home jove, negre i amb un passat  delictiu (20 minuts).
Nominacions: Barnaby Blackburn – Guionista i director
Sophie Alexander – Productora
Catherine Slater – Productora
Edward Speleers – Productor

I'M OK (ESTIC BÉ)
Inspirat en la vida del poeta i pintor expressionista Oskar Kokoschka, el curtmetratge I'm OK explora i analitza les ferides i traumes d'un cor trencat (6 minuts).
Nomincions: Elizabeth Hobbs – Directora i productora
Abigail Addison – Productora
Jelena Popović – Productora

MARFA
Curtmetratge de 8 minuts, que recull anècdotes, impressions i paisatges de l'àrida regió de West Texas.
Nominacions: Greg McLeod - Director i animador
Myles McLeod – Director i guionista

ROUGHHOUSE
Tres joves amics inicien una nova aventura traslladant-se a una ciutat desconeguda. Però el dia que un nou (i manipulador) membre s'afegeix al grup començaran els problemes.
Nominacions: Jonathan Hodgson – Guionista, director i productor
Richard VanDenBoom - Productor

 

Servei de préstec de pel·lícules per veure en línia

Finalment, volem donar a conèixer entre les persones usuàries del carnet de les biblioteques públiques de Catalunya el nou servei de préstec de pel·lícules en línia dins la plataforma eBiblio. Es tracta de l'anomenat "ebibliocat.efilm". Gestionat conjuntament pel Ministeri de Cultura, la Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Consorci de Biblioteques de Barcelona, conté més de 2.300 títols de pel·lícules per visualitzar en línia. El catàleg inclou pel·lícules, curtmetratges, concerts i documentals que es poden prestar electrònicament a través de la plataforma ebibliocat.efilm prèvia validació per part dels usuaris  primer a l'eBiblio, amb el número de carnet de biblioteca i el PIN.

Trobareu tota la informació d'aquest nou servei a la pàgina terrassa.cat/llibres-electronics