La Sala Muncunill va ser inaugurada l'any 1986 i està situada a l'interior d'un dels edificis singulars de la ciutat, el Vapor Amat, antiga fàbrica de tints. És un dels espais expositius que la ciutat dedica a les pràctiques artístiques contemporànies, juntament amb la Casa Soler i Palet. 
 
 

Exposicions anteriors: 

Aquarel·la.
Una ofrena a la Ciutat de Terrassa.
A la seva mare, Raimunda Vitó Aubets i a la seva filla , Dàcil Argany Jordà

  • Artista: Jordà Vitó
  • Comissaris: Luis Sánchez Alonso i Paulo Cacais
  • Del 5 de març al 15 de maig de 2022
  • Inauguració: dissabte, 5 de març de 2022 a les 18:00 h amb presentació a càrrec de Mireia Freixa, Catedràtica emèrita d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona.
  • Visites guiades gratuïtes els dies 9 i 30 d'abril a les 11 h. El dia 9 d'abril la visita comptarà amb servei de traducció en llenguatge de signes. Cal reserva prèvia enviant un correu electrònic a l'adreça [email protected]

Aquarel·la és un projecte d'obra feta des de 1975 fins ara, on hi consten més de 100 obres de la terrassenca Jordà Vitó. Una ofrena floral a la ciutat, a la seva filla i a la seva mare. Es tracta d'una trajectòria aquarel·lística on hi caben suports diversos: papers, fils de seda, de cotó, de cànem; petits i grans formats, tridimensionals, sedes, esmalts de llauna, etc. Una selecció d'obres íntimament lligades entre sí. 

Full de Sala

"L'obra de Teresa Jordà està influenciada per dues dones: la seva mare i la seva filla. La mare, Raimunda Vitó, era una gran brodadora. Feia lluir els colors del fil com si fossin d'una pintura impressionista, i Jordà ho recorda a les seves pintures. Jordà porta encara més enllà la pràctica de l'aquarel·la: estripa el paper per després cosir-lo o apedaçar-lo amb fils de seda que queden integrats a l'obra. En algunes obres, la seda es converteix en un suport on pintar. La filla, Dàcil Argany Jordà, era historiadora de l'art amb estudis de Comunicació Audiovisual i també creadora artística. Aquestes tres dones i totes les dones treballadores de Terrassa donen sentit a l'exposició de la Sala Muncunill."

Text de Mireia Freixa, Catedràtica emèrita de la Universitat de Barcelona i membre de l'Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi

Exposició emmarcada dins la campanya de la ciutat pel del Dia Internacional de les Dones