Què és?
El maig del 2021, la Comissió Europea va posar en marxa la Conferència sobre el Futur d'Europa, un debat obert als ciutadans de la Unió Europea perquè facin les seves propostes sobre les prioritats que ha tenir Europa en els propers anys.

La Comisió Europea, el Consell de la Unió Europea i el Parlament Europeu s'han compromès a escoltar la ciutadania i a donar seguiment a les seves recomanacions. La Conferència vol ser un exercici obert i inclusiu de democràcia deliberativa sense precedents.

El debat romandrà obert pel període aproximat d'un any i es preveu que per la primavera del 2022 es disposi de conclusions que proveeixin un bon guiatge de cara al futur d'Europa.

 

Elements de què es compon la Conferència 
Una plataforma en línia i multilingüe on es recopilen i publiquen les opinions ciutadanes durant la Conferència,(la UAB també ha dissenyat un portal per entrar-hi les propostes ciutadanes), els actes fora de seu, esdeveniments en línia, organitzats per particulars o entitats, així com per autoritats nacionals, regionals i locals de tot Europa, i els pànels de ciutadans, per debatre els diferents temes plantejats a la plataforma.

Els pànels es configuren representativament pel que fa a l'origen geogràfic, el sexe, l'edat, el context socioeconòmic i el nivell d'educació.

Enllaços per participar-hi

Primerament cal escollir la llengua en què es vol veure la plataforma; i segonament, per fer-hi aportacions, cal crear-se un perfil EU. Un cop loginat s'hi pot penjar la proposta, veure les de les altres persones o fer-se seguidor d'un proposta concreta.

Les propostes pròpies i les que se segueixen es troben llistades sota "Sessió iniciada/el meu perfil públic".

que el Centre de Documentació Europea de la UAB ha posat a disposició dels ciutadans.