Plafons de l'exposició

La mostra, amb il·lustracions de Joan Turu, pretén reivindicar una societat més tolerant, diversa i respectuosa amb els drets de tothom.

Plafons de l'exposició

Es compon de cinc plafons dobles que expliquen temàtiques diferents: «La diversitat no ens limita, no ho facis tu», «Les paraules boniques valen molt i costen poc», «L'essencial és invisible als ulls», «Si deixem d'etiquetar-nos, ens deixarem ser!» i «Conviure en un món de diferències».

La mostra adopta una mirada diversa i interseccional. Va més enllà de les reivindicacions particulars de cada col·lectiu específic i visibilitza les diferents diversitats existents a la societat (d'origen, religiosa, capacitats diverses, persones grans, infants, orientació sexual, gènere, imatge corporal...).

Està impulsada per la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat, un espai participatiu que agrupa entitats locals de l'àmbit de la discapacitat i l'Ajuntament de Terrassa.

Procés de preparació dels plafons expositiusEls materials expositius són resultat d'un treball participatiu amb l'il·lustrador Joan Turu i infants del casal d'estiu municipal inclusiu de Creu Roja Terrassa, realitzat el 12 de juliol de 2017 a l'IES Terrassa.

Joan Turu

Nascut a Sant Just d'Esvern (1984). Estudia il·lustració a l'Escola d'Art de Manresa. El seu estil inconfusible i els seus missatges a favor de valors com el respecte, la solidaritat, l'empatia, la pau, la igualtat o l'amor, l'han fet molt popular. Ha publicat diversos llibres d'il·lustracions. Promou pintures participatives i col·laboratives amb infants de centres escolars.

Per saber més coses del Joan Turu.

Plafons de l'exposicióRelacionada amb la mostra es programa, entre el 22 de gener i el 22 de maig, una activitat d'educació en valors «Conviure en un món de diferències» que es realitzarà al claustre del Convent de Sant Francesc. La proposta didàctica esta adreçada a l'alumnat de cicle mitjà i superior de primària. 

S'han concertat vuit sessions que dirigiran persones del Casal de Gent Gran Anna Murià i de Fupar.

L'activitat pretén que els nens i nenes aprenguin a conviure en un món de diversitat on tothom hi aporti la seva experiència i capacitats.

Més informació:

  • a/e: oficina.capacitatsdiverses@terrassa.cat
  • telèfon: 93 731 59 82